10  Ιαν. 2022                                                              Κυκλοφορώ και…

 

  • Αδιαφορώ παντελώς ποιος θα παίξει τελικά στο αυστραλιανό open – αλλά δεν θέλω να παίξει ο Σέρβος τενίστας κ. Τζόκοβιτς. Σιχαίνομαι τους υπερόπτες, γι αυτό. Απασχολεί τον κόσμο τώρα ένας επαγγελματίας, νούμερο 1 ως τενίστας, που κοντεύει να γίνει «νούμερο» ως ο άνθρωπος που νομίζει πως είναι πάνω απ’ όλους τους άλλους ανθρώπους όλου του πλανήτη. Είναι αντιεμβολιαστής. Φέρνει βεβαίωση ότι νόσησε, υπάρχει ημερομηνία. Έχοντας κορονο-ιό, λοιπόν, πηγαίνει σε εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, υπάρχουν φωτογραφίες του να στέκεται πλάι σε άλλους χωρίς μάσκα, ν’αγκαλιάζει παιδιά. Τόσο ανεύθυνος! Στην ερώτηση αν έχει ταξιδέψει αλλού 14 μέρες πριν πάει στην Αυστραλία, απαντά όχι, ενώ έχει πάει στην Ισπανία. Και ψεύτης! Ξέρει τον κανονισμό συμμετοχής σ’ αυτό το τουρνουά – κανείς ανεμβολίαστος – όμως πηγαίνει στην Αυστραλία κι όταν του απαγορεύουν την είσοδο κάνει το θύμα! Η Σερβία κοντεύει να κάνει διπλωματικό επεισόδιο, ο πατέρας του λέει ότι θέλουν να τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό… σαν δεν ντρέπεται! λέω εγώ. Κι όλοι αυτοί που τον υπερασπίζονται, θαυμάζοντας τον τενίστα και δεχόμενοι τις απαράδεκτες συμπεριφορές του, πολύ με τσαντίζουν. Πολύ.
  • Πιστεύω ότι κανείς δεν είναι πάνω απ’ τους άλλους, ούτε πάνω απ’ τους νόμους. Θα λυπηθώ πολύ αν υποχωρήσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας και  δεχτεί στο έδαφός της τον προκλητικό τενίστα. Και στο τουρνουά ας παίξει ο δικός μας υπερόπτης, που τελικά αποφάσισε να εμβολιαστεί για να πάει. Δεν ήθελε, αλλά…Είναι πολλά τα λεφτά, Στέφανε, έτσι; Κι ο κ.Τζόκοβιτς γι’ αυτά αγωνίζεται, τι νομίζετε; Εντάξει, αυτό ξέρει να κάνει, είναι άριστος, παίζει, κερδίζει, πλουτίζει. Ε, τώρα, ας μην παίξει. Γιατί δεν υπερασπίζεται την άρνησή του να εμβολιαστεί και να τ’ αφήσει το τουρνουά; Θα τον εκτιμούσα. Αλλά, τόση αχορτασιά για τα χρήματα, τόση απαίτηση να δεχτούν την παρανομία του, τόση οίηση για την αξία του! Τέτοιοι τύποι, όσο σπουδαίοι αθλητές κι αν είναι, δεν είναι τίποτα!
  • Απαλλάσσομαι απ’ τον εκνευρισμό μου. Τι έκανα; Εγώ, τίποτα. Ξεκίνησα για το σούπερ-μάρκετ. Οδηγώντας, πέρασα πλάι τους και βγαίνοντας στο πλάτωμα, το είδα απέναντί μου. Γύρισα άλλη Μαρίνα. Έβαλα σ’ ένα ποτήρι τα μικρούτσικα ανθισμένα κλαράκια αγριομυγδαλιάς, να τα βλέπουν τα μάτια μου και να χαίρονται. Το ουράνιο τόξο το έβαλα στο μυαλό μου, να το θυμάται η ψυχή μου και να γλυκαίνεται. Ανάσα! Η φύση, η παρηγορήτρια!
  • Διασκεδάζω με το ειδησάριο και με τον σχολιασμό του. «Το ΠΑ.Σ.Ο.Κ. ξαναγύρισε. Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στον πρόεδρο Ανδρουλάκη». Εύθυμη διάθεση, άκακη ειρωνεία, συμπαθής σαρκασμός; Όλα μ’ αρέσουν. Αφήστε που μπορεί πραγματικά να συνέβη, τυχερό, αποκλείεται; 
  • Χαιρετώ όλους εσάς, τους φίλους μου.

Γράφει η Μαρίνα Αντωνάτου

Follow us: