Άρνηση να απαντήσει για την αναγκαιότητα τοποθέτησης ακτινολόγου και καρδιολόγου αλλά και αντικατάστασης υπερηχοκαρδιογράφου»

 

Εν μέσω τέταρτου κύματος της πανδημίας, η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τις ανάγκες της υγείας των Βοιωτών, αρνούμενη να απαντήσει στην ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Μουλκιώτη, προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά την άμεση επίλυση προβλημάτων για την ασφαλή λειτουργία του Γ.Ν. Λιβαδειάς.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι το Γ.Ν. Λιβαδειάς, είναι μια δομή που κατά καιρούς έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στην καρδιολογική κλινική, την ουρολογική, την ακτινολογική και άλλες.

Τονίζεται, επίσης, ότι παρά την πρόσφατη προκήρυξη της 7ης Σεπτεμβρίου 2021, η υφιστάμενη κατάσταση αποδεικνύει ότι, εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, τα νοσοκομεία της χώρας συνεχίζουν να υστερούν κατά πολύ σε σχέση με τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στο Γ.Ν. Λιβαδειάς εξακολουθεί να αποτελεί μείζον ζήτημα η αποδυνάμωση των τμημάτων του, καθώς καταγράφονται ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό ειδικότητας καρδιολογίας επιμελητή Β΄ (1 θέση) και ακτινολογίας με ειδίκευση στις νεότερες απεικονιστικές μεθόδους, με μείζονα ανάγκη την αξονική τομογραφία (1 θέση).

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι ο υφιστάμενος υπερηχοκαρδιογράφος, «εξεμέτρησε τον βίου του», με αποτέλεσμα την προβληματική, εάν όχι αδύνατη, διάγνωση σοβαρών περιστατικών και έτσι απαιτείται η άμεση προμήθεια και λειτουργία σύγχρονου υπερηχοκαρδιογράφου στο νοσοκομείο, ενώ η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αν και είναι αναγκαίο,  δεν βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε μόνιμο ειδικό ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Λιβαδειάς και κυρίως ιατροί ειδικότητας καρδιολογίας και ακτινολογίας με ειδίκευση στις νεότερες απεικονιστικές μεθόδους (αξονική τομογραφία).

Επιπλέον, ζητείται η άμεση αντικατάσταση του υπερηχοκαρδιογράφου.

Τέλος, ερωτάται εάν θα γίνουν περαιτέρω ενέργειες θωράκισης του Νοσοκομείου, ώστε να είναι καλυτέρα προετοιμασμένο για το νέο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού.

Η στάση της Κυβέρνησης, αποδεικνύει ότι αδιαφορεί για την υγεία των Βοιωτών εν μέσω τέταρτου κύματος πανδημίας του κορωνοϊού.  

Follow us: