Ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός δράστης, ενώ αναζητούνται τα στοιχεία (2) ακόμη συνεργών του

Ο εντοπισμός της φυτείας είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδος 

Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση, σε περιοχή της Φωκίδας. 

Ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ αναζητούνται τα στοιχεία δύο (2) ακόμη συνεργών του.

Ο εντοπισμός της φυτείας είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδος, οι οποίοι έθεσαν το χώρο σε διακριτική επιτήρηση.

Πρωινές ώρες χθες (05-08-2021), πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδος, με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), καθώς και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, των Ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών, ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος  Άμφισσας – Δελφών, καθώς και Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας.

Οι αστυνομικοί που προσέγγισαν το σημείο, διαπίστωσαν ότι η καλλιέργεια είχε αναπτυχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εντός δασώδους περιοχής, ενώ συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (630) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από (0,40) έως (1,80) μέτρων.

Επίσης στο προαναφερόμενο χώρο, εντοπίσθηκαν δύο (2) αυτοσχέδια καταλύματα και κατασκευή συστήματος ποτίσματος των δενδρυλλίων, που αποτελούνταν από αυτοσχέδια δεξαμενή, τροφοδοτούμενη από παρακείμενο ρέμα, που παρείχε συνεχόμενη ροή νερού, στο οποίο είχε προσαρμοστεί λάστιχο ποτίσματος.

Στον προαναφερόμενο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσωπικά είδη των καλλιεργητών, διάφορα γεωργικά εργαλεία και λοιπά σύνεργα, πρόσφορα για τη φροντίδα της φυτείας. 

Σημειώνεται ότι το παράνομο όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, υπολογίζεται στις (1.100.000) ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δωρίδος.

Follow us: