Για την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της φωτιάς στην Εύβοια μίλησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

«Είναι μια κατάσταση άνευ προηγουμένου. Προς νότια φτάνει στη δημοτική κοινότητα Κηρέως. Η φωτιά τρέχει πολύ γρήγορα και προς βόρεια και προς νότια. Έχει μπει στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού. Και τα δύο μέτωπα είναι πολύ δύσκολα. Χρειάζονται εναέρια μέσα. Τα επίγεια έχουν εξαντληθεί», περιέγραψε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega»..

«Αν δεν έχουμε αρκετά εναέρια, οποιαδήποτε πρόβλεψη μπορεί να αποδειχτεί μικρή. Δεν κινδυνολογούμε, αλλά ο τόπος εδώ καίγεται ολόκληρος. Δεν γνωρίζουμε πόσα εναέρια μέσα θα έρθουν», συνέχισε.

«Δεν έχουμε ανθρώπους που κινδυνεύουν, κάναμε γρήγορα τις εκκενώσεις. Έχουν καεί πολλές δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, δεν έχουν γίνει ακόμα οι καταγραφές», είπε ακόμα ο κ. Σπανός.

Εύβοια: Στη Στροφυλιά φθάνει η φωτιά, δίνεται μάχη ώστε οι φλόγες να μείνουν μακριά από το Μαντούδι

Η τεράστια πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα.

Η φωτιά έχει φθάσει στα όρια της Στροφυλιάς και είναι ζήτημα χρόνου να φθάσει σε σπίτια. Πυροσβεστικές δυνάμεις ανασυντάσσονται στο χωριό.

Στο δυτικό μέτωπο, εκτός από την εκκένωση της Κοκκινομηλιάς, διατάχθηκε η εκκένωση των χωριών Κρυονερίτης, Μηλιές και Βασιλικά.

Γίνονται προσπάθειες για να σταματήσει μέτωπο που κινείται προς το Μετόχι και το Μαντούδι, ανατολικά και νοτιοανατολικά από την Αγία Άννα.

Κατά πληροφορίες, αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Εύβοια: 631 οι διασωθέντες σε επιχείρηση απεγκλωβισμού με σκάφη

Σημειώνεται ότι μέχρι οι επιχειρήσεις του Λιμενικού και ιδιωτών για την απομάκρυνση εγκλωβισμένων πολιτών από παραλίες της Εύβοιας, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς συνεχίζονται. Συνολικά, σύμφωνα με το ΛΣ, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 631 πολίτες, από χθες τα μεσάνυχτα έως αυτήν την ώρα. Μόνο από την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι απομακρύνθηκαν 440 πολίτες, ενώ από άλλες βορειότερες παραλίες της περιοχής απομακρύνθηκαν 191 άνθρωποι.

πηγή indicator.gr

Follow us: