Εκδήλωση Μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Δαύλειας πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021, για την συμπλήρωση των 78 χρόνων από την διάπραξη των ειδεχθών εγκλημάτων.

Εικόνες ανείπωτου πόνου και βάρβαρης φρικαλεότητας, που ακόμα βρίσκονται χαραγμένες στο μυαλό και χωμένες βαθιά στην καρδιά.

Όσο όμως αυτές οι μνήμες των ανθρώπων που βίωσαν την τραγωδία ξεθωριάζουν, εξαιτίας της συμπλήρωσης του κύκλου της ζωής, η υποχρέωση της ιστορικής γνώσης και μνήμης βαραίνει ολοένα περισσότερο τους νέους.

Οφείλουμε να μην λησμονήσουμε τον πόνο και τον φόβο αυτών των ανθρώπων, αλλά να είναι ”δάδα” για την εξέλιξη της ιστορίας και την διατήρηση της ειρήνης, την οποία απολαμβάνουμε ως δεδομένη.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας και ευχαριστεί θερμά για την παρουσία τους τον Βουλευτή Βοιωτίας κ. Ανδρέα Κουτσούμπα, την Βουλευτή Βοιωτίας κ. Γιώτα Πούλου, τον Βουλευτή Βοιωτίας κ. Γεώργιο Μουλκιώτη, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, τους Αντιδήμαρχους κ. Αθανάσιο Καλογρηά, κ. Μιχάλη Σαγιάννη και κ. Βάλια Καράβα, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Δημήτρη Καραμάνη και κ. Νικόλαο Τζουβάρα, όπως επίσης και τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας κ.  Ηλία Μπακούμη, τον Υποπυραγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς κ. Ιωάννη Καλαμπαλίκη και τον κ. Ευθύμιο Δερβέναγα εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου ΕΛΔΥΚ ’74. Ο Δήμαρχος Λεβαδέων συγχαίρει τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παναγιώτη Στουρνάρα για την σημαντική συμβολή του στην διοργάνωση της εκδήλωσης και φυσικά όλους τους Δαυλειώτες για την ζεστή φιλοξενία τους.

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τα θύματα των φασιστικών τραγωδιών.

Θα μας φωτίζουν πάντα τον δρόμο που χάραξαν, αυτόν, της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Follow us: