Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Για μία ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε δράση εμβολιασμού μαθητών  Ρομά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας. Ο εμβολιασμός έγινε μέσω του προγράμματος «Υγεία για Όλους» και με συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, περίπου 40 παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας προσήλθαν στο σχολείο με τους γονείς τους, όπου υποβλήθηκαν σε παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμό. 

Σκοπός του προγράμματος είναι και η καταγραφή και χαρτογράφηση των παιδιών που είναι ανεμβολίαστα, καθώς και η προάσπιση της υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η δράση εμβολιασμού των μαθητών Ρομά πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Οι μαθητές υποβλήθηκαν σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού(rapid tests) προτού εμβολιασθούν. Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν εμβόλια ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς, πνευμονιόκοκκου, μηνιγγιτιδόκοκκου, ανεμευλογιάς, διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, ηπατίτιδας Β, Πολιομυελίτιδας και αιμόφιλου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, το Γραφείο Στήριξης Ρομά του Δήμου, την 5η ΥΠΕ, την Α΄ Παν. Κλινική του Π.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», το 9ο Δημ. Σχολείο Θήβας και τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας.

Follow us: