Σκοτώθηκαν πρόβατα από το κοπάδι

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην περιοχή των Γλαφυρών Μαγνησίας, όταν βλήμα που εκτοξεύτηκε στο πλαίσιο άσκησης που διεξαγόταν στο Πεδίο Βολής, άγνωστο πώς, βγήκε εκτός Πεδίου και κατέληξε σε βοσκότοπο, όπου κτηνοτρόφος έβοσκε τα ζώα του.

Το απίθανο αυτό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη στρατιωτική άσκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Πεδίο Βολής των Γλαφυρών. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ένα βλήμα που εκτοξεύτηκε ξέφυγε 7-8 χιλιόμετρα από τον στόχο του και έσκασε στον βοσκότοπο «Μεγαβούνι».

Την ώρα εκείνη στον βοσκότοπο βοσκούσε τα πρόβατά του ο κτηνοτρόφος. Σοκαρισμένος ακόμη από όσα έζησε, όπως ο ίδιος περιέγραψε στο taxydromos.gr, άκουσε ξαφνικά το βλήμα να «σφυρίζει» δίπλα του σε απόσταση λιγότερη των 15 μέτρων και να σκάει στο έδαφος μπροστά του, σε απόσταση περίπου 70 μέτρων, ανοίγοντας έναν μεγάλο λάκκο.

Από την έκρηξη του βλήματος σκοτώθηκαν έξι κατσίκες του κτηνοτρόφου, άλλη μία τραυματίστηκε και πέθανε κατά τη μεταφορά της, ενώ 16 τρόμαξαν από τον δυνατό κρότο και έφυγαν σε άγνωστη κατεύθυνση.

Ο κτηνοτρόφος, όπως αναφέρει, γλίτωσε από θαύμα, καθώς καθυστέρησε να πάει κοντά στα ζώα του διότι μιλούσε τηλεφωνικά με φίλο του.
πηγή iefimerida.gr

Follow us: