Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν μέσα σε 48 ώρες από την έναρξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, για συμμετοχή στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων με αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Cisco, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικής με εξειδίκευση στην κυβερνοασφάλεια. Προσφέρεται στα ελληνικά και παρέχεται δωρεάν από τη Cisco Hellas στον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η κατάρτιση θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Cisco Networking Academy, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης αλλά και Ψηφιακό Πιστοποιητικό (Digital Badge) των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατάρτιση 1.000 ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, αποφοίτων τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με γνώσεις υπολογιστών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και η επιλογή 1.500 ωφελουμένων, συμπεριλαμβανομένων 500 επιλαχόντων, κατά προτεραιότητα υποβολής της αίτησης και στη συνέχεια θα σταλεί στους ωφελούμενους email του ΟΑΕΔ με οδηγίες σχετικά με την εγγραφή και παρακολούθηση του προγράμματος. 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr

Follow us: