Η Αστυνομία επικήρυξε με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους της 20 χρονης νεαρής μητέρας, στα Γλυκά Νερά  σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν πληροφορίες για να εντοπιστούν οι δράστες και να διαλευκανθεί το άγριο έγκλημα.

Τι προβλέπει κοινή απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Θεόδωρου Σκυλακάκη:

Η σχετική απόφαση της επικήρυξης των δολοφόνων της νεαρής μητέρας, μέσα στο σπίτι της, μπροστά στα μάτια του συζύγου της και του μόλις 11 μηνών παιδιού τους, υπογράφτηκε σήμερα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Η ανακοίνωση για την επικήρυξη έχει ως εξής: «Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».

ΕΛΑΣ: Πρωτοφανής βαρβαρότητα

Στην πρωτοφανή βαρβαρότητα, σπάνια για τα δεδομένα της χώρας, που επέδειξαν οι δράστες του εγκλήματος με θύμα την 20χρονη μητέρα και φοιτήτρια στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, δίπλα στον δεμένο και φιμωμένο άνδρα της και το μόλις 11 μηνών μωρό τους αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Ήδη ειδική ομάδα αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχει αναλάβει τις έρευνες για να εξιχνιάσει την υπόθεση, με στόχο να οδηγήσει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε ότι «ο σύζυγος κατάφερε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα. Από την πρώτη στιγμή παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική παρακολούθηση προς τα μέλη της οικογένειας. Η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε άμεση».

Κάνοντας λόγο για «ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα», εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της ΕΛ.ΑΣ. στους οικείους και στην οικογένεια της κοπέλας.

Στο «μικροσκόπιο» τέσσερα αυτοκίνητα και κάμερες ασφαλείας

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από την ειδεχθή δολοφονία της 20χρονης μητέρας προκαλούν αποτροπιασμό. Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους τέσσερα αυτοκίνητα τα οποία εντοπίστηκαν από κάμερες ασφαλείας να κινούνται στην ευρύτερη περιοχή, έως και δύο ώρες πριν από το συγκλονιστικό συμβάν. Ένα εξ αυτών είναι ένα μαύρο αυτοκίνητο, στο οποίο αναφέρθηκε και ηλικιωμένος κάτοικος που πρώτος ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. στις 6:15 τα ξημερώματα. Ο ηλικιωμένος κλήθηκε και κατέθεσε για τα όσα είδε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κάμερα γειτονικού σπιτιού έχει καταγράψει ύποπτο άτομο να κινείται κοντά στη μεζονέτα τις επίμαχες ώρες, δηλαδή από τις 4 τα ξημερώματα έως τις 6 το πρωί.

Το χρονικό του άγριου εγκλήματος 

Ο 33χρονος σύζυγος της κοπέλας, πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας στο επάγγελμα, κατέθεσε στους αστυνομικούς της ασφάλειας τα όσα έζησε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δράστες ήταν τρεις και φορούσαν κουκούλες. Κατάφεραν να μπουν στην οικία του ζευγαριού από παράθυρο που διέρρηξαν στο ημιυπόγειο της οικίας, ενώ πρώτα κρέμασαν τον σκύλο της οικογένειας στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.

Ανέβηκαν στην σοφίτα από εσωτερική σκάλα και ακινητοποίησαν τον άνδρα δένοντας τον χειροπόδαρα και τοποθετώντας του ταινία στα μάτια και στο στόμα, αφού κατάφεραν να του αποσπάσουν πληροφορίες για το πού έκρυβε χρήματα. Κατευθύνθηκαν στην 20χρονη κοπέλα, βρετανικής καταγωγής, η οποία άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια, ενώ δίπλα στην κούνια βρισκόταν το μόλις 11 μηνών βρέφος του ζευγαριού το οποίο έκλαιγε.

Οι δράστες εικάζεται ότι έπνιξαν την κοπέλα με την μπλούζα που φορούσε προκειμένου να την κάνουν να σταματήσει να φωνάζει. Στη συνέχεια κατέβηκαν στο σαλόνι όπου βρήκαν τα χρήματα του ζευγαριού σχεδόν 10.000 ευρώ μέσα σε ένα κουτί επιτραπέζιου παιχνιδιού ενώ έψαξαν το υπόλοιπο σπίτι και άρπαξαν τα κοσμήματα της οικογένειας.

Ο άνδρας κατάφερε να λυθεί μερικώς και ειδοποίησε την Αστυνομία. Το 11 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων προκειμένου να υποβληθεί σε έλεγχο όπου και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του. Το μωρό βρίσκεται με συγγενικά πρόσωπα.

πηγή bigpost.gr

Follow us: