Στις 10 Μαΐου 2021 ξεκίνησε η Ανάρτηση των Προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων για τα ακίνητα εντός της Δημοτικής Κοινότητας Λεβαδέων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Λεβαδέων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και της Δημοτικής Κοινότητας Λαμιέων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος. 

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στη διαδικασία είναι απαραίτητο να προβούν στην επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας σας μέσω του

«E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο  www.ktimatologio.gr

Η Ανάρτηση περιλαμβάνει:

Την περιγραφή των ακινήτων και τη νομική πληροφορία τους (Κτηματολογικός Πίνακας) και

Τα όρια των γεωτεμαχίων (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Το περιεχόμενο των προαναφερθέντων είναι αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.

Σκοπός της Ανάρτησης είναι να ελέγξουν οι πολίτες την καταγραφή των δικαιωμάτων τους, τη θέση και τα όρια των ακινήτων του. Για την καλύτερη ενημέρωσή τους μπορούν να δουν το απόσπασμα του Κτηματολογικού Πίνακα και του Κτηματολογικού Διαγράμματος με τα στοιχεία που τους αφορούν και να ελέγξουν την ορθότητά τους, μέσω του «E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο

http://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx

Εφόσον συμφωνούν με τα κτηματολογικά στοιχεία, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Αν όμως κάποιος δεν συμφωνεί με ορισμένα από τα στοιχεία αυτά, έχει δικαίωμα εντός δύο μηνών από την έναρξη της Ανάρτησης (και τεσσάρων εάν είναι κάτοικος εξωτερικού) – να υποβάλει αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων ηλεκτρονικά μέσω του «E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο  www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Το γραφείο κτηματογράφησης λειτουργεί μόνο με ραντεβού.

Επομένως, στις περιπτώσεις που απαιτείται να μεταβείτε στο γραφείο κτηματογράφησης, πρέπει να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο 22610 80105 προκειμένου να προγραμματιστεί ραντεβού.

Σε ειδικές περιπτώσεις θα πρέπει, εντός της προθεσμίας της Ανάρτησης, να καλέσετε στο 22610 80105 (& στο 6970923455 μόνο για πληροφορίες) ή να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική δ/νση kt4livadia@gmail.com προκειμένου να προγραμματιστεί ραντεβού και να σας δοθούν οδηγίες για τις ενέργειές σας.

Ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις

* Δεν βλέπετε την ακίνητη περιουσία σας, είτε επειδή δεν εντοπίστηκε στο χάρτη, είτε η δήλωσή σας ήταν ελλιπής και απορρίφθηκε, είτε επειδή προκρίθηκε άλλο δικαίωμα αντί του δικού σας. Σε αυτή την περίπτωση, κατά την είσοδό σας στο σύστημα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, εμφανίζεται το μήνυμα «Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για τον κάτοχο του συγκεκριμένου ΑΦΜ».

* Δεν έχετε καταβάλει το πάγιο τέλος κτηματογράφησης. Σε αυτή την περίπτωση, κατά την είσοδο σας στο σύστημα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, εμφανίζεται το μήνυμα «Σας ενημερώνουμε ότι το σύστημα πληρωμών του Εθνικού Κτηματολογίου εντοπίζει οφειλή του παγίου τέλους κτηματογράφησης. Παρακαλούμε για την άμεση εκπλήρωση των υποχρεώσεών σας».

Μετά την Ανάρτηση, την εξέταση των αιτήσεων διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων που θα υποβληθούν και την αναμόρφωση των κτηματολογικών πινάκων, η κτηματογράφηση τελειώνει και ξεκινά να λειτουργεί το Κτηματολόγιο στην συγκεκριμένη περιοχή. Για να ενημερωθείτε για τα τελικά κτηματολογικά στοιχεία επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.

“Η συμμετοχή σας στην Ανάρτηση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζετε ότι τα δικαιώματα που δηλώσατε θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγετε χρονοβόρες διαδικασίες στο μέλλον αλλά και περιττά έξοδα”, τονίζει το γραφείο κτηματογράφησης Λεβαδέων.

Επικοινωνία με το Γραφείο Κτηματογράφησης Λεβαδέων

Τηλ: 22610 80105 για πληροφορίες και ραντεβού & 6970923455 μόνο για πληροφορίες

(ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 8.30-16.30 & Τετάρτη 8.30-20.30)

Mail: kt4livadia@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.ktimatologio-livadia.gr

συχνές ερωτήσεις: https://

www.ktimatologio-livadia.gr/ erotimata.aspx

Follow us: