Έντονες αντιδράσεις από τον Ι.Σ. Θήβας για τα «κορωνοπάρτι» στο κέντρο της πόλης

Σε μια “σκληρή” ανακοίνωση προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας, με την Πρόεδρο Φιλιώ Πρωτόπαπα να στηλιτεύει τα πρόσφατα «κορωνοπάρτι» στο κέντρο της πόλης.

“Η πανδημία έχει αλλάξει τη ζωή μας, επιφέροντας περιορισμούς σε όλες τις δραστηριότητες μας αλλά κυρίως έχει σημαδέψει την κοινωνία με την απώλεια της ζωής πολλών συνανθρώπων μας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί οφείλουμε στον εαυτό μας αλλά και το συνάνθρωπό μας να λαμβάνουμε όλες τις προφυλάξεις και να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας” τονίζει εκ μέρους του Ι.Σ. η κ. Πρωτόπαπα.

Και με αφορμή τον συνοστισμό που παρατηρήθηκε από την Μ. Πέμπτη και τις επόμενες ημέρες πρόσθεσε: “αυτά τα δημόσια “κορωνοπάρτυ” αρκούν για την μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού με κίνδυνο να επαναφέρουν τους προϊσχύοντες περιορισμούς και ίσως ακόμη πιο αυστηρούς”.

Ακολούθως επεσήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν παρενέβησαν και συμπλήρωσε: “Ο κορονοϊός είναι εδώ και θα μείνει. Τα μέτρα προφύλαξης πρέπει να συνεχιστούν. Εμβολιασμός –  χρήση μάσκας – αποστάσεις και κανόνες ατομικής προστασίας”.

Υπογράμμισε ότι η πόλη της Θήβας “ζει ένα σφοδρό κύμα της νόσου”, με τις 24 κλίνες covid να είναι συνεχώς κατειλημμένες και κάθε μέρα είναι και πιο δύσκολη παρά τον τεράστιο αγώνα του Υγειονομικού προσωπικού.

“Κατανοούμε ότι όλοι έχουμε κουραστεί, όμως κανείς δεν δικαιούται λόγω κόπωσης, να διακινδυνεύει τις ζωές άλλων ανθρώπων, για λίγες στιγμές καλοπέρασης”, σημείωσε μεταξύ άλλων και κατέληξε: “Ας ελπίσουμε ότι η βελτίωση του καιρού, η αύξηση του εμβολιασμού και ή ατομικής σύνεση και υπευθυνότητα καθενός θα επικρατήσει ώστε να περιορισθεί η πανδημία και να ανακτήσουμε τις ζωές μας κανονικά, με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες”.

Follow us: