Το Επιμελητήριο Βοιωτίας εκφράζει την ικανοποίηση της τοπικής επιχειρηματικής  κοινότητας για την επαναλειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και το  αναμενόμενο άνοιγμα της εστίασης. 

Η επαναλειτουργία αυτή, καθώς συμπίπτει με τις εορτές του Πάσχα, αναπτερώνει τις  ελπίδες για τη σωτηρία της αγοράς και των επιχειρήσεων, μεγάλος αριθμός των οποίων  βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση. 

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποίησε η επιμελητηριακή κοινότητα (Ε.Ε.Α.) την ίδια άποψη φαίνεται να έχει και συνολικά η κοινή γνώμη της χώρας μας. Η συγκεκριμένη έρευνα διαπίστωσε, ότι η απόφαση να ανοίξουν τα καταστήματα  επικροτείται από 8 στους 10 καταναλωτές ενώ επίσης οι 3 στους 4 αξιολογούν θετικά το  άνοιγμα της εστίασης. 

Ακόμη, η έρευνα επιβεβαιώνει, ότι μεταξύ των τμημάτων της κοινωνίας που έχουν  πληγεί οικονομικά περισσότερο, την περίοδο της πανδημίας, είναι ο επιχειρηματικός  κόσμος της χώρας μας. Οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες, σε ποσοστό 56% των  ερωτηθέντων, ανησυχούν για το μέλλον και τη βιωσιμότητα της επιχείρησής τους, καθώς  βρίσκονται σε καθυστέρηση πληρωμών των τραπεζικών, φορολογικών ή ασφαλιστικών  υποχρεώσεων τους. 

Σημαντικό επίσης εύρημα αποτελεί η διαπίστωση, ότι ποσοστό 50% των  συμμετεχόντων αξιολογεί θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των  επιχειρήσεων, όμως το 44% απαντά αρνητικά, επιθυμώντας μεγαλύτερη ενίσχυση. 

Παράλληλα, επιθυμούμε να τονίσουμε, ότι ο επιχειρηματικός κόσμος είναι έτοιμος  να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, σεβόμενος πλήρως τα μέτρα  προστασίας, προκειμένου να μην υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας και να παραμείνουν  στο εξής ανοιχτά τα καταστήματα. 

Αυτό το Πάσχα ας στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και την βοιωτική οικονομία! Το Επιμελητηριο Βοιωτίας εύχεται σε όλες και όλους, Καλή Ανάσταση! 

Με τιμή 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας 

Παναγιώτης Αγνιάδης

Follow us: