Κάθε Δευτέρα λαμβάνουμε την εβδομαδιαία αναφορά του Ε.Ο.Δ.Υ.  με τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης του Δήμου Λεβαδέων. 

Συγκεκριμένα, σήμερα 26 Απριλίου 2021 έχουμε 48 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα 10 νοσηλεύονται και τα 38 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. 

Τις τελευταίες εβδομάδες με βάση την κατανομή των περιστατικών διακρίνεται μια μικρή πτώση του αριθμού κρουσμάτων στον Δήμο μας. Αυτό το αποτέλεσμα είναι θετικό, όμως δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε.

Από την πλευρά μας οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με όσα μέσα διαθέτουμε και θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε κάθε πολίτη που μας χρειάζεται.

Οφείλουμε όμως συλλογικά να τηρούμε τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα ασφαλείας. Να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την χρήση της μάσκας, προφυλάσσοντας τους εαυτούς μας, αλλά και τους συνανθρώπους μας.

Κάποιοι από εμάς έχουν ήδη εμβολιαστεί, ευελπιστούμε στον ταχύτερο εμβολιασμό με στόχο την επίτευξη ανοσίας σε άμεσο χρονικό διάστημα. 

Είναι ένας αγώνας δρόμου αντοχής αλλά και ταχύτητας. 

Μέχρι την οριστική του λήξη, η χρήση των self tests και οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, είναι ενέργειες απαραίτητες για τον περιορισμό της διασποράς.

Είμαι σίγουρος ότι με υπομονή, δύναμη και σύνεση θα συνεχίσουμε να αποδυναμώνουμε την διασπορά, έως την ολική εξάλειψη του κορωνοϊού.

Follow us: