Ο σχεδιασμός και οι δράσεις της πολιτικής προστασίας εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων.

Τη σύσκεψη συντόνισε ο δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, ενώ συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Βενιζέλος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, Σπύρος Παπαναστασίου, ο εκπρόσωπος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας, Μάριος Κακοσαίος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Βοιωτίας, Ιωάννης Ζαμάνης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας, Γεώργιος Τσοκανάς, ο αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Σολωμίδης ως εκπρόσωπος του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας, καθώς και ο δασολόγος Κωνσταντίνος Αμοιρίδης, ως εκπρόσωπος του Δασαρχείου Θηβών.

Στη σύσκεψη τονίσθηκε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία των αρμόδιων αρχών για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στις προσπάθειες κατάσβεσης και έγκαιρης αντιμετώπισης ενδεχόμενων πυρκαγιών. Ειδικότερα, ο Δήμος Θηβαίων έχει προβεί σε προληπτικούς καθαρισμούς και αποψιλώσεις βλάστησης σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και στην απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών και απορριμμάτων. Οι εργασίες θα συνεχισθούν και τις επόμενες εβδομάδες. O Δήμος είναι σε ετοιμότητα, διαθέτοντας τον αναγκαίο εξοπλισμό μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πυρκαγιές.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο δήμαρχος Θηβαίων υπογράμμισε τα εξής: «Η προετοιμασία και ετοιμότητα για την προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής είναι μείζονος σημασίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου. Χρειάζεται εγρήγορση, ετοιμότητα και σωστός συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων από ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιών».

Follow us: