Ταυτοποιήθηκε ένας εκ των δύο δραστών


Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν (1) κλοπή και (4) απόπειρες κλοπής από οικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν τον περασμένο Ιούνιο στη Λιβαδειά Βοιωτίας. 

Στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός εκ των δραστών και συγκεκριμένα ενός ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ενός ακόμα συνεργού του.

Ειδικότερα οι δράστες, πρωινές ώρες της 25-06-2020, μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ημεδαπού στην ανωτέρω περιοχή και αφού εντόπισαν οικίες που οι κεντρικές θύρες τους έφεραν παλαιού τύπου ομφαλούς, προσπάθησαν να τους θραύσουν και να εισέλθουν παράνομα στο εσωτερικό τους.

Από την πορεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατάφεραν να διαρρήξουν και να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό και διάφορα κοσμήματα μόνο από μία οικία, ενώ για τις υπόλοιπες τέσσερις προέκυψε ότι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη πράξη τους, καθώς δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν τους ομφαλούς.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Follow us: