Με Ερώτηση που καταθέσαμε 52 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον Υπουργό Υγείας, κατόπιν πρωτοβουλίας του Α. Ξανθού, ζητούμε εξηγήσεις για την αυθαίρετη επιβολή μαζικής χρήσης ατομικών τεστ για τον κορωνοϊό, χωρίς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να το ζητά!  

Επιστημονικοί φορείς, όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων, προειδοποιούν ότι  τα ατομικά τεστ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα μοριακά και τα rapid, αφού η αξιοπιστία τους είναι πολύ μικρή και υπάρχει κίνδυνος άτομα με «αρνητικό» αποτέλεσμα να είναι φορείς του ιού και να τον διασπείρουν… 

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να υποχρεώσει τους φαρμακοποιούς να διενεργούν τα τεστ στα φαρμακεία, κάτι που θα τα μετέτρεπε σε υγειονομικές «βόμβες» μέσα στις γειτονιές, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και ευτυχώς σταμάτησε.     

Με τις δομές υγείας στο «κόκκινο», τις ΜΕΘ υπερκορεσμένες, τα κρούσματα και τους θανάτους να αυξάνονται, η κυβέρνηση δείχνει προς το άνοιγμα της αγοράς, αλλά χωρίς και αυτή τη φορά να αναλαμβάνει την ευθύνη, αφού θα έχει ως άλλοθι την «ατομική ευθύνη» των self-test των πολιτών.   

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά διακομματική επιτροπή στη Βουλή για τις προμήθειες την περίοδο της πανδημίας, ώστε να μπει φρένο στο «πάρτι» αδιαφάνειας και εξυπηρέτησης «ημετέρων»!                                                                      

Γιώτα Πούλου 

Follow us: