Σοβαρές ζημιές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια» στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, καθώς η ισχυρή χιονόπτωση προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος της στέγης των ηλεκτρκαμίνων νικελίου.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο iefimerida.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ανδρέας Κορέτζελος τονίζοντας ωστόσο ότι από την κατάρρευση δεν κινδύνευσαν εργαζόμενοι καθώς η εγκατάσταση είναι κλειστή εδώ και έξι μήνες.

Και το ΑΠΕ αναφέρει ότι στο σημείο δεν βρίσκονταν εργαζόμενοι καθώς το εργοστάσιο δεν λειτουργεί εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που προηγήθηκε αφού το δίκτυο υψηλής τάσης μέσω του οποίου τροφοδοτείται το εργοστάσιο έχει υποστεί ζημιές από πτώση δένδρων. Επιπλέον, το εργοστάσιο δεν είναι προσβάσιμο καθώς το χιόνι δεν επιτρέπει τη μετάβαση των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ το εργοστάσιο θα επανεκκινήσει εφόσον αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση – κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα – και καταστεί δυνατή η πρόσβαση των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ μέσω δύο διαγωνισμών για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου και της εταιρείας, οι οποίοι πραγματοποιούνται παράλληλα, από το ΤΑΙΠΕΔ. Στους διαγωνισμούς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον έξι επενδυτικά σχήματα.
πηγή iefimerida.gr

Follow us: