Κατέθεσα Αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με θέμα την ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Θήβας για το κλείσιμο του εργοστασίου της PIPELIFE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στη Θήβα και την απόλυση των εργαζομένων.  

Από την πανδημία λουκέτων δεν γλύτωσε ούτε η εταιρία PIPELIFE, με θύματα τους 70 περίπου εργαζόμενους και τις οικογένειές τους!

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει ότι η εταιρία δεν φρόντισε να ενημερώσει έγκαιρα τους εργαζόμενους ή και να διαβουλευτεί με το σωματείο τους για το μέλλον του εργοστασίου, αλλά αντίθετα τους ανακοίνωσε ότι το οριστικό κλείσιμο έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου 2021.   

Μέσα στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία, 70 εργαζόμενοι θα βρεθούν εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα στον δρόμο… 

Το Εργατικό Κέντρο και το σωματείο των εργαζομένων θα αγωνιστούν για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, αλλά και στην περίπτωση απολύσεων, το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ οφείλουν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.  

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση για ακόμη μία φορά παραμένει θεατής των εξελίξεων, ενώ η κοινωνία βουλιάζει στο τέλμα της οικονομικής κρίσης…  

          Γιώτα Πούλου

Follow us: