Το Επιμελητήριο Βοιωτίας πραγματοποίησε παρέμβαση στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, με αίτημα, να μην οδηγηθούν οι βοιωτικές επιχειρήσεις σε λουκέτο! 

Η σχετική επιστολή είχε ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επιθυμούμε με την παρούσα επιστολή να σας γνωρίσουμε τις θέσεις αλλά και την αγωνία σύσσωμης της επιχειρηματικής κοινότητας της Βοιωτίας και να σας παρακαλέσουμε για την παρέμβαση σας.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Βοιωτίας γενικά αντιλαμβάνεται την ανάγκη επιβολής περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας αν και για την αναγκαιότητα επιβολής του αιφνιδιαστικού «σκληρού» lock down στην περιοχή μας εκφράζονται πολλές επιφυλάξεις.

Επίσης όμως, πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό, ότι η κοινωνία μας δεν κινδυνεύει μόνο από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, αλλά και από αυτές της οικονομικής ύφεσης που προκαλεί η πανδημία.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, αναμένουμε την επαναλειτουργία του εμπορίου και της τοπικής οικονομίας καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας πλήττονται δυσανάλογα από τις επιπτώσεις της πανδημίας και οδηγούνται σε μαθηματικά βέβαιη αύξηση της παύσης εργασιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, η πολυαναμενόμενη αυτή επαναλειτουργία θα εκκινήσει, για όλη την χώρα, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Προσδοκούμε, ότι θα συμπεριλάβει και τις επιχειρήσεις της Βοιωτίας, οι οποίες δεν θα έχουν μια διαφορετική αντιμετώπιση από τις επιχειρήσεις της υπόλοιπης χώρας.

Αποτελεί ενιαία έκκληση και αίτημα όλων των εμπορικών και επαγγελματικών οργανώσεων της Βοιωτίας να ισχύσουν και για τις επιχειρήσεις του τόπου μας, ότι θα ισχύσει σε όλη την χώρα. Σημειώνουμε, ότι μια διαφορετική μεταχείριση των τοπικών επιχειρήσεων θα ήταν εξαιρετικά άδικη και θα έθετε, με άμεσο τρόπο, ερωτηματικά για την βιωσιμότητα της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Είμαστε στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση και συνεργασία.

Για την αποστολή, εκ μέρους όλων των επαγγελματικών οργανώσεων της Βοιωτίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Παναγιώτης Αγνιάδης»

Follow us: