Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με σκοπό την ανάδειξη και ευαισθητοποίηση των κοινωνιών απέναντι σε πράξεις κατά των γυναικών που αποτελούν σαφή παραβίαση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων. 

Η έμφυλη βία είναι απόρροια βαθιά ριζωμένων αντιλήψεων για την κατώτερη θέση της γυναίκας έναντι του άνδρα με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο να βιώνουν σωματική, ψυχολογική ή λεκτική βία.  Η ενδοοικογενειακή, εργασιακή και κοινωνική βία που υφίστανται οι γυναίκες δεν γνωρίζει σύνορα, καθώς δεν εξαρτάται από οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, αλλά διαπερνά όλα τα κοινωνικά στρώματα.  

Η έμφυλη βία δεν τιμά την κοινωνία και τον πολιτισμό μας και θα πρέπει όλοι μαζί να σταθούμε με αποφασιστικότητα απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που έχουν βαθιές επιπτώσεις στην προσωπικότητα και την ελευθερία του ατόμου, αλλά και να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια ώστε τα θύματά της να ξεπεράσουν τα τραύματα και το φόβο τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Λεβαδέων παρέχει δωρεάν ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους με γνώμονα την προαγωγή της ψυχικής υγείας των δημοτών. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες παρακαλούνται να απευθύνονται για πληροφορίες και ραντεβού, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 22613-50857. 

Follow us: