Ως ένα επικοινωνιακό φιάσκο χαρακτηρίζουν την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια τα μέλη του Συλλόγου των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ:

Πληροφορηθήκαμε την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο Χαλκίδας από τα ΜΜΕ, αφού τόσο ο ίδιος όσο και το περιβάλλον του δεν μπήκαν στον κόπο να μας ενημερώσουν. Προφανώς γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, καθώς και τις πρόσφατες καταγγελίες μας για τη διαχείριση των περιστατικών με covid 19, δεν θέλησε να ακούσει “αλήθειες”, από τους Εκπροσώπους των Εργαζομένων. Προτίμησε να συναντηθεί, εκ του ασφαλούς, με στελέχη του νοσοκομείου, τα οποία, φυσικά, θα ωραιοποιούσαν την κατάσταση, κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Έτσι εξηγείται η “φιέστα” η οποία στήθηκε για την σύντομη επίσκεψη του Υπουργού, στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Κατασκεύασαν ένα σενάριο για την ώρα άφιξής του, ενημερώθηκαν οι “εκλεκτοί” να παραστούν στη “σωστή ώρα”, επισκέφθηκε το “σωστό τμήμα”, συζητήθηκαν αυτά που έπρεπε και ο Υπουργός “ήρθε, είδε και απήλθε” ικανοποιημένος. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που σε επίσκεψη Υπουργού παραγκωνίζεται το θεσμικό όργανο τον εργαζομένων. Η ενέργεια του αυτή υποτιμά το σύνολο των ανθρώπων που βάζουν πλάτη, όχι μόνο να λειτουργήσει το ΕΣΥ, αλλά και να αντιμετωπιστεί αυτή η πανδημία. Υπουργέ, τους “ήρωες”, που λέτε ότι στηρίζετε, οφείλετε να τους έχετε δίπλα σας, να τους ακούτε και όχι να τους σνομπάρετε.

Δεν αρκεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και οι κτιριακές υποδομές, στα οποία αναφερθήκατε, για να λειτουργήσει πλήρως το νοσοκομείο, απαιτείται και η ανάλογη στελέχωση με προσωπικό. Το νοσοκομείο δεν λειτουργεί με επικουρικό προσωπικό και μάλιστα με προσωπικό που προσλαμβάνεται την τελευταία στιγμή (ανεκπαίδευτο). Επιβάλλεται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Η ΜΕΘ για να λειτουργήσει θέλει εκπαιδευμένο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, αναλογικά με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται. Η κλινική covid απαιτείται να στελεχωθεί με μόνιμο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, σε αναλογία με τους ασθενείς. Οφείλατε να φροντίσετε για εφεδρείες προσωπικού.

Οφείλατε να εξασφαλίσετε τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και βέβαια θέλουμε να πιστεύουμε ότι σας διαβεβαίωσαν πως τηρούνται τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Αλήθεια, είχατε ουσιαστική ενημέρωση για όλα αυτά; Ελπίζουμε την επόμενη φορά να θυμηθείτε ότι υπάρχουν και Εκπρόσωποι των Εργαζομένων.

Για το ΔΣ: Η Πρόεδρος: Η Γραμματέας: Ιωάννου Ιωάννα Μέριανου Χρυσούλα

Follow us: