Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν άμεσα (5) κλοπές & (1) απόπειρα κλοπής από καταστήματα, σε κεντρικά σημεία της πόλης της Λαμίας 

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν (7) ημεδαποί, οι περισσότεροι ανήλικοι, ενώ εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι (5) εξ αυτών

 Οι ανωτέρω παραβίαζαν τα καταστήματα, προκαλώντας φθορές, ενώ αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους, κυρίως χρηματικά ποσά


Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας, εξιχνιάσθηκαν άμεσα πέντε (5) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής από καταστήματα, σε κεντρικά σημεία της πόλης της Λαμίας.  

Πρόκειται για τέσσερις (4) κλοπές και μία (1) απόπειρα, οι οποίες διαπράχθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βραδινές ώρες της 09 προς 10 Νοεμβρίου 2020, καθώς και μία (1) ακόμα κλοπή, η οποία διαπράχθηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν συνολικά επτά (7) ημεδαποί (5 ανήλικοι & 2 ενήλικες), για τους οποίους διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους, κατά περίπτωση, στις ανωτέρω υποθέσεις και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, για τις κλοπές που εμπίπτουν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν χθες (10-11-2020) κατά τη διάρκεια της ημέρας οι τέσσερις (4) εκ των εμπλεκομένων σε αυτές, ενώ σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, συνελήφθη και ένας ακόμα από τους συνεργούς τους.  

Οι κατηγορούμενοι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παραβίαζαν τις επιχειρήσεις, προκαλώντας φθορές, ενώ αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους, κυρίως χρηματικά ποσά. 

Σημειώνεται ότι οι δύο εκ των συλληφθέντων, έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ από κοινού με τους δύο ταυτοποιημένους ημεδαπούς (μη συλληφθέντες), ενέχονται στην κλοπή που διαπράχθηκε αρχές του τρέχοντος μήνα.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον κ. Ανακριτή Λαμίας. 

Follow us: