Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λιβαδειάς στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Το Σωματείο  Συνταξιούχων ΙΚΑ επαρχίας Λιβαδειάς καλεί όλους τους συναδέλφους της περιοχής να βγάλουν συμπεράσματα από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με τη παρουσία τους, το Σάββατο 17/10 στη Λάρυμνα στις 11 το πρωί, στην απεργία που έχουν αποφασίσει τα σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Για το σκοπό αυτό θα αναχωρήσει λεωφορείο από την Πλατεία Λ .Κατσώνη (Ζάππειο) Λιβαδειάς, ώρα 9.00΄το πρωί για την μεταφορά στην Λάρυμνα.

Ο αγώνας τους για το μεροκάματο, για την ζωή, είναι και δικό μας αγώνας.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με την πάλη τους, όλο αυτό το διάστημα που είναι σε κινητοποιήσεις, εμπόδισαν απολύσεις στις εργολαβίες, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, επέβαλαν την συνέχιση της λειτουργίας, εμπόδισαν περισσότερες περικοπές. Διεκδικούν διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και της εργασίας τους, παλεύουν για  τα κεκτημένα τους.

Συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους για να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ  που ενέχει και τον κίνδυνο του οριστικού κλεισίματος. 

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, μαζί με την παράδοση σε κομμάτια της ΛΑΡΚΟ σε  μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, περιλαμβάνουν και την απόλυση 1.079 εργαζόμενων που δουλεύουν απευθείας στη ΛΑΡΚΟ και πολλών ακόμα που απασχολούνται σε αυτή μέσω εργολάβων. Έτσι, η κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί τα «βαρίδια», τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους προκειμένου πιο εύκολα να παραδώσει τη ΛΑΡΚΟ στους ιδιώτες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τα αιτήματά τους:

  • Τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και τον ενιαίο χαρακτήρα που έχει εργοστάσιο και μεταλλεία, κάτω από δημόσιο έλεγχο.
  • Την ανάπτυξή της σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες δυνατότητες που έχει.
  • Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.

Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

Follow us: