Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με την ερώτηση 9532 στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, ανέδειξε μια σειρά από προβλήματα που ανάφεραν φαντάροι, αλλά και νεοσύλλεκτοι της Ε΄ ΕΣΣΟ 2020.

Η κυβέρνηση απάντησε στην ερώτηση λέγοντας ότι κατά την είσοδο των στρατευσίμων στο ΚΕΠΘ, χορηγείται προστατευτική μάσκα χειρουργικού τύπου μιας χρήσης, ότι διενεργήθηκε απολύμανση και απεντόμωση σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και ότι υπάρχουν δοχεία με αντισηπτικό υγρό, καθώς και σαπούνι για τον καθαρισμό των χεριών, που χορηγούνται από την Υπηρεσία.

Ωστόσο με νέα πρόσφατη καταγγελία τους οι φαντάροι που υπηρέτησαν πρόσφατα στο ΚΕΠΘ, αναφέρουν ότι οι τουαλέτες της 1ης Μοίρας στη μεγάλη τους πλειοψηφία δε λειτουργούν, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των φαντάρων.

Επίσης επισημαίνουν ότι δεν παρέχονται μάσκες στους στρατευμένους και τα αντισηπτικά παρέχονται σε μικρές ποσότητες.

Ακόμη διαμαρτύρονται για τις ελλιπείς μερίδες του φαγητού, καθώς και ότι τα πλυντήρια δε λειτουργούν, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να αναγκάζονται να πλένουν τα ρούχα τους σε ιδιωτικά πλυντήρια επιβαρυνόμενοι το κόστος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την οριστική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα;

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Παπαναστάσης Νίκος

Follow us: