Το Περιφερειακό Μέγαρο της Χαλκίδας στην Εύβοια, επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 14/10 ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τους Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρη Βουρδάνο και Γιώργο Κελαίδίτη, παρουσία του Βουλευτή Ν. Ευβοίας Θανάση Ζεμπίλη, του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά και του Αντιδημάρχου από τον Δήμο Χαλκιδέων Δημήτρη Σέρρα.

 

Αποζημιώσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου σε αγρότες της Εύβοιας όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Κ. Λυκουρέντζος.

«Μέσα σε δύο μήνες πέτυχαμε να γίνουν όλες οι εκτιμήσεις, να συνταχθούν τα πορίσματα και να καταλήξουμε στο ποσό της αποζημίωσης ανά δικαιούχο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ενώ πρόσθεσε: «Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, η οποία εξελίχθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και επιτύχαμε να έχουμε με ακρίβεια και δικαιοσύνη τα τελικά μας συμπεράσματα». 

Ενώ σε τοποθέτηση προχώρησε και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός όπου αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο και ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνείσφεραν στην άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ για τους αγρότες της Εύβοιας. “Σήμερα σε ακριβώς δύο μήνες καταφέραμε την έναρξη των εκταμιεύσεων από το ξέσπασμα της μεγάλης καταστροφής. Είναι αρκετά σημαντικό για εμάς. Θα θέλαμε να μην έχει χρειαστεί ποτέ να δοκιμάσουμε τον μηχανισμό του ΕΛΓΑ και το πόσο γρήγορα δουλεύει.” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Ενώ σε τοποθετήσεις προχώρησαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Βουρδάνος και Γιώργος Κελαϊδίτης σχετικά με το θέμα.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αποζημιώσεις προχώρησε ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για το αν κάποιος έχει για παράδειγμα 30 στρέμματα δηλωμένα αγροτεμάχια και άλλα 20 αδήλωτα, δικαιούται να πάρει και για αυτά αποζημίωση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να απαντά αρνητικά.

πηγή eviathema.gr

 

Follow us: