Δύτες της ομάδας υποβρύχιων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού ολοκλήρωσαν την επιχείρηση

Με το πρώτο φως της ημέρας ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης κατοχικής οβίδας η οποία έχει εντοπιστεί εδώ και 15 ημέρες στην θαλάσσια περιοχή της Αμμουδάρας, μια ανάσα από την παραλία και το χώρο όπου κινούνται ακόμη και σήμερα δεκάδες κολυμβητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατοχική οβίδα εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από λουόμενο στην Αμμουδάρα, σε κοντινή μάλιστα απόσταση από την ακτή και σε μικρό βάθος.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο Ηρακλείου που έκανε την πρώτη αναγνώριση και κίνησε την διαδικασία ώστε να επιληφθεί της κατάστασης ειδικό κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού με βατραχανθρώπους.

Από την πλευρά του, το Πολεμικό Ναυτικό ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα και χτες άνδρες του ειδικού κλιμακίου σχεδίασαν την επιχείρηση εξουδετέρωσης του πυρομαχικού.

Συγκεκριμένα, δύτες της ομάδας υποβρύχιων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, έκαναν χθες το μεσημέρι την τελευταία αυτοψία και σχεδίασαν τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση προκειμένου να αποσοβήσουν κίνδυνο ατυχήματος στην περιοχή.

Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη της κατοχικής οβίδας, με μέτρα απομόνωσης και ασφαλείας στην περιοχή σε θάλασσα και στεριά, ενώ στο σημείο βρέθηκαν πλωτό σκάφος, κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού και το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Ελεγχομενη εξουδετερωση ΒΟΜΒΑΣ Β. παγκοσμιου πολεμου με το καλημερα στην αμμουδαρα ΒΑΓΙΑ απο δυτες του λιμενικου..

Posted by Giannis Gourniezakis on Tuesday, October 13, 2020

Follow us: