Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών  ενημερώνουν  ότι  πραγματοποιήθηκαν   αλλεπάλληλες  συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα  σχετικά  με τα χρονικά όρια λειτουργίας των μίνι μάρκετ- παντοπωλεία κ.α.,  το οποίο  δεν είναι θέμα μόνο τοπικό  αλλά πανελλαδικό. 

Ο Σύλλογος μας  είχε και  έχει την  αμέριστη  συμπαράσταση  του  Δήμου και συγκεκριμένα του Δημάρχου Θηβαίων κ. Γεώργιου Αναστασίου ο οποίος   συνέβαλε προσωπικά στο να συναντηθούμε αρχικά   με τον Γενικό  Γραμματέα κ. Παναγιώτη  Σταμπουλίδη και να αφουγκραστεί το μείζων πρόβλημα που έχει  δημιουργηθεί από την ασάφεια των  νόμων   και εν συνεχεία με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος  ήταν γνώστης του θέματος  και έδειξε προθυμία, ώστε να  επιταχυνθεί οι διαδικασία αποσαφήνισης των νόμων.  

Είμαστε χαρούμενοι  που με πρωτοβουλία δικιά μας καταφέραμε και  πετύχαμε λύση  έστω κατά το ήμισυ  του προβλήματος, με νομοθετική  τροπολογία   που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή. Σε περιοχές  κάτω  των 5.000 κατοίκων  ανεξαρτήτως  σε ποιο σημείο της Ελλάδος  είναι  και τι οικισμός είναι, χωριό ή κωμόπολή  σύντομα  θα  είναι νόμιμα ανοιχτά.  Και   δεν αφορά μόνο τον Δήμο  της Θήβας ή την Περιφέρεια μας,  αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. 

Εφιστούμε  την προσοχή σε  όλους τους  συναδέλφους,  ότι  σύντομα θα μπορούν να  λειτουργούν νόμιμα τα καταστήματα τους. Θα θέλαμε  σε  τέτοιες δύσκολες και πρωτόγνωρες περιόδους που ζούμε, που το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα  έχουν πληγεί σοβαρά, να μην  έχουμε  και τον κίνδυνο των προστίμων.   

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Follow us: