ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανδημοκρατικό κάλεσμα,

με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020, 7.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς

Λιβαδειά 6/10/2020

Η ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής αποτελεί έναν ιστορικό σημείο για την Ελληνική Δημοκρατία. 

Τα θύματα των επιθέσεων, οι συνήγοροι υπεράσπισης, το αντιφασιστικό κίνημα μα πάνω από όλους η μάνα του Παύλου, η Μάγδα Φύσσα, έδωσαν καθημερινά -επί 5,5 χρόνια – σπουδαίο αγώνα για την αποκάλυψη του φασιστικού μορφώματος.

Η μάνα αυτή στάθηκε απέναντι στους δολοφόνους του παιδιού της & έγινε η συνείδηση όλων μας. Κάθε πολίτη που ζει σε αυτή τη χώρα, που σέβεται και προστατεύει τις δημοκρατικές κατακτήσεις.

Στις 7 Οκτώβρη, η μόνη δικαίωση είναι η καταδίκη των ναζί εγκληματιών, που για χρόνια βύθισαν τις γειτονιές της χώρας στον τρόμο και στο αίμα. Όμως ο αγώνας δε τελειώνει εδώ.

Οι ναζί πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους κι εμείς να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που έθρεψαν τον ρατσισμό, τη ξενοφοβία, την ομοφοβία, την βία απέναντι στον αδύναμο.

Να συντρίψουμε τον φασίστα της “σοβαρής Χρυσής Αυγής” – όπου κι αν εκφράζεται. 

Να εξοστρακίσουμε από κάθε δημόσια θέση όσους εμπορεύονται “πατριωτισμό”, δικαιολογούν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου, σπέρνουν το ψέμα και το μίσος στη διαχείριση του προσφυγικού & δε μπορούν να δεχθούν το δικαίωμα στη σεξουαλική αυτοδιάθεση.

Να μην αδιαφορούμε και για τις ακραίες, φαινομενικά μόνο – γραφικές, διαδικτυακές κραυγές, που εκφράζονται και στη Λιβαδειά, ευτυχώς μεμονωμένα από δημόσια πρόσωπα, τα οποία με ψευδείς ειδήσεις προσπαθούν να σπείρουν μίσος και διχόνοια. Να τις απομονώσουμε με την δυναμική, τόσο της αλήθειας των λογικών επιχειρημάτων μας, όσο και των διαχρονικών πράξεων της βαθιάς δημοκρατικής και προοδευτικής παράδοσης της τοπικής μας κοινωνίας.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 

Follow us: