Με χαρά, σας προσκαλούμε στην ΟΜΑΔΑ ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ  που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 14/10/20 και θα λαμβάνει χώρα στο Κέντρο μας, Αμφίωνος και Ζεγγίνη 3,  κάθε Δεύτερη Τετάρτη, 09:00 – 11:00.

Το σκεπτικό:

Οι μέρες που ζούμε συνοδεύονται από έντονες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και από αντιξοότητες λόγω του νέου κορονοϊού. Η αναγκαιότητα για την τήρηση των μέτρων προστασίας της σωματικής μας υγείας υπονομεύει την ψυχοκοινωνική μας υγεία,  δημιουργώντας έτσι πρόσφορο έδαφος για διαφόρων ειδών εξαρτήσεις. Οι αποστάσεις, η έλλειψη σωματικής επαφής, ο φόβος της μετάδοσης, ο φόβος της ασθένειας, η χρήση μάσκας  δημιουργούν μια στρεσογόνο καθημερινότητα. Παράλληλα,  καθιστούν την επικοινωνία με τον κοινωνικό περίγυρο δύσκολη και μας απομακρύνουν ολοένα και περισσότερο από την κοινωνική ζωή, δημιουργώντας ένα κενό, αυτό της κοινωνικής συναλλαγής. 

Για τους παραπάνω λόγους οργανώσαμε την ομάδα εμψύχωσης και αυτογνωσίας σαν μια ευκαιρία κοινωνικής συνδιαλλαγής με γνώμονα τη ρύθμιση της εσωτερικής πυξίδας του καθενός  ως εφόδιο για τη διαχείριση της «κοινωνικής» αυτής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες μέσα από ομαδικό πλαίσιο θα βοηθηθούν ώστε να ανακαλύψουν τα αποθέματά τους, τις κινητήριες και ανασταλτικές δυνάμεις τους, ερχόμενοι έτσι ένα βήμα πιο κοντά με τον εαυτό τους. Θα βοηθηθούν επίσης ώστε να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να επικοινωνούν ουσιαστικά με τους σημαντικούς άλλους, να αξιοποιούν παραγωγικά τις συγκρούσεις, να φροντίζουν τις σημαντικές σχέσεις της ζωής τους. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις ανησυχίες που ενδεχομένως γεννά η καθημερινότητα του νέου κορονοϊού .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο 22620 81433, καθημερινά 09:00 – 12:00. 

Αριθμός συμμετεχόντων 8 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Την ομάδα θα συντονίσει η Ψυχολόγος του Κέντρου Ευγενία Βούλγαρη.

Οι υπηρεσίες της ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΖΩΗΣ παρέχονται δωρεάν.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σας περιμένουμε!

Follow us: