Ανακοίνωση εξέδωσε ο ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση του Covid 19 κ. Ανδρέας Τοουλιάς για τον συναγερμό που σήμανε στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας…

Η ανακοίνωση:

Την 1η Οκτωβρίου συναγερμός σήμανε στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας και συγκεκριμένα στα χωριά Μουρίκι, Λουτουφί, Ύπατο και Λουκίσσια. Αιτία του συναγερμού η εμφάνιση κρούσματος covid 19 έπειτα από κηδεία που έγινε στο Μουρίκι και στην οποία παρευρέθησαν πάνω από 250 άτομα.

Επειγόντως μετέβηκα στα ανωτέρω χωριά για να συντονίσω το έργο των δειγματοληψιών από τέσσερεις ΚΟΜΥ (Κινητές Μονάδες) του ΕΟΔΥ.

Πάρθηκαν συνολικά 255 δείγματα από όλα τα χωριά επί συνόλου χιλίων κατοίκων και των τεσσάρων χωριών. Απ’ τον έλεγχο των δειγμάτων προέκυψε μόνο ένα θετικό δείγμα από το στενό περιβάλλον του θανόντος.

Κατόπιν τούτου αίρεται η σύσταση που αφορούσε την μη προσέλευση μαθητών στα σχολεία καθώς και εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην εργασία τους. Εξακολουθεί να ισχύει η ισχυρή σύσταση για αποφυγή περιττών μετακινήσεων και η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία είχαμε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, τον Δήμαρχο Θηβών Γιώργο Αναστασίου και το συντονιστή διερεύνησης κρουσμάτων της Περιφέρειας Αγάλο Φωτόπουλο.

Για ακόμη μία φορά προτρέπω όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ όσον αφορά τις διάφορες τελετές (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες) που τελούνται στην Περιφέρειά μας ώστε να στεγανοποιήσουμε να περιχαρακώσουμε και να αναχαιτίσουμε τον κορονοϊό.

πηγή eviathema.gr

Follow us: