Για ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων μιλούν για ακόμη μια φορά οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά μετά το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία αγροτικού γιατρού, στις 15/9 στο Κ.Υ Μαντουδίου εξετάστηκε ασθενής, ο οποίος παρέμεινε στη βραχεία νοσηλεία του Κ.Υ Μαντουδίου από τις 16:40 έως τις 00:40 και στη συνέχεια διακομίσθηκε για εισαγωγή σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός για Covid-19.

Όπως καταγγέλλει ο γιατρός δεν έγιναν όλες οι αναγκαίες προβλεπόμενες ενέργειες: έγκαιρη ενημέρωση, ιχνηλάτηση και διενέργεια τεστ στο σύνολο των εργαζόμενων που εκτέθηκαν αλλά και το Κ.Υ .Το Κ.Υ συνέχισε να λειτουργεί κανονικά χωρίς να έχει προηγηθεί απολύμανση.

Εντωμεταξύ όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας ανάλογο περιστατικό συνέβη και στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Χαλκίδας.

Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα. Πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες γιατρών και Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών για το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τη μη τήρηση των έτσι και αλλιώς ελλιπών πρωτοκόλλων διαχείρισης ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας αλλά και σε άλλους εργασιακούς χώρους. Όπως στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χατζηκώστα σύμφωνα με τις καταγγελίες των συναδέλφων και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ανακοίνωση τους χαρακτηρίζουν αδιανόητο, 8 μήνες μετά την εκδήλωση της επιδημίας, και ενώ καταγράφεται τριπλάσιος αριθμός κρουσμάτων καθημερινά, οι τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και τη διαχείριση ασθενών με πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19) να είναι τον Απρίλιο. Δεν είναι δυνατόν να ερωτάται ο ΕΟΔΥ για τη διαχείριση nonCovid-19 ασθενών που διαβιούν σε δομές που έχουν τεθεί σε καραντίνα και πρέπει να μεταφερθούν σε μία μονάδα υγείας για την αντιμετώπιση κάποιου οξέως προβλήματος υγείας και να δηλώνει ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ.

«Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι δημόσιες μονάδες υγείας σε υγειονομικές βόμβες όπως έγιναν με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους τα γηροκομεία και οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων» καταλήγει η ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών.

πηγή documentonews.gr

Follow us: