Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από το «δελτίο καταλήψεων» στα σχολικά συγκροτήματα της Φθιώτιδας την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, καθώς από τα 13 σχολεία που επίσημα δε λειτουργούσαν τη Δευτέρα, πλέον ο αριθμός είναι στα 7, ωστόσο παραμένει πάνω από 30 για όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Η αναστάτωση που υπάρχει στο χώρο της εκπαίδευσης, φαίνεται να έχει προβληματίσει το υπουργείο, καθώς ήδη πολλά ακόμη σχολεία κλείνουν αναγκαστικά λόγω κρουσμάτων. Με τον κορονοϊό να παραμονεύει, η όποια διδακτική ώρα χάνεται είναι πολύτιμη, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ήταν όλα έτοιμα για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Σε όλη τη Στερεά ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος με τη Βοιωτία να παρουσιάζεται με 12 σχολεία, μεταξύ των οποίων και το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ασωπίας του Δήμου Τανάγρας, όπου έχουν κλείσει υποχρεωτικά λόγω κορωνοϊού, η Α΄ Τάξη Γυμνασίου και η Γ΄ Τάξη Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Επίσης υπό κατάληψη τελούν τα Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις Ασωπίας και Δαύλειας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βαγίων, τα ΓΕΛ Παραλίας Διστόμου, Διστόμου, Ορχομενού, Αράχωβας, Αλιάρτου, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου, το 1ο Γυμνάσιο Αλιάρτου και το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς.

Στην Εύβοια έχουμε 11 σχολεία και συγκεκριμένα τέσσερα γυμνάσια (τρία στη Χαλκίδα και ένα στη Ν. Αρτάκη) και εφτά λύκεια, εκ των οποίων τέσσερα Γενικά σε Χαλκίδα (2), Βασιλικό και Κάνηθο και τρία ΕΠΑΛ (Χαλκίδα, Ιστιαία και Αλιβέρι).

Τέλος στη Φωκίδα σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπό κατάληψη βρίσκεται το Λύκειο Ιτέας. Σημειώνουμε ότι η παραπάνω λίστα αλλάζει καθώς υπάρχουν σχολεία που είτε σταματούν την κατάληψη είτε την ανακοινώνουν με κάποια καθυστέρηση στη διάρκεια της ημέρας.

πηγή lamiareport.gr

Follow us: