Νέα φυτεία με συνολικά (215) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, στη Φωκίδα  

Συνεχίζονται οι συντονισμένες δράσεις για την καταπολέμηση της οργανωμένης

καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης  

Νέα φυτεία με συνολικά (215) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε χθες (07-09-2020) το πρωί, σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Καλοσκοπής Φωκίδας.  

Για τον εντοπισμό της φυτείας, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, με την συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της ίδιας Υπηρεσίας και του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας.

Ειδικότερα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, διαπιστώθηκε η καλλιέργεια (215) δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους έως και (80) εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον κατασχέθηκαν διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίηση της φυτείας (λάστιχα ποτίσματος, πλαστικά μπουκάλια νερού κ.λ.π.)

Follow us: