Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητήριο πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησής τους, εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ/ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη λήξη των συμβάσεων 2400 εργαζομένων στις δομές των δήμων και ζήτησαν την ανανέωσή τους, όπως επίσης να υπάρξει μέριμνα για επιπλέον επιδότηση και κάλυψη περισσότερων δικαιούχων -καθώς φέτος υπήρξε αύξηση των αιτήσεων- να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων, να χρηματοδοτηθούν επαρκώς οι δομές, κ.ά.

«Εξήντα επτά χιλιάδες μητέρες και παιδιά τους δεν εξασφάλισαν πρόσβαση κι έμειναν εκτός ΚΔΑΠ, πρέπει να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για να καλυφθούν και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος», δήλωσε η ταμίας του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, Ευαγγελία Καραγιάννη.

«Πρέπει να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τις δομές, κανένα παιδί να μη μείνει εκτός και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανιδης.
Χρονική παράταση για  επαναξιολόγηση και αναδιανομή των voucher, που δε θα αξιοποιηθούν, ώστε να διατεθούν σε δημοτικά ΚΔΑΠ, ζήτησε ο δήμαρχος Συκεών, Συμεών Δανιηλιδης.

Αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καραογλου και εξέφρασε τα αιτήματά τους, ενώ η διαμαρτυρία έληξε με συμβολική πορεία γύρω από το Διοικητήριο.

πηγή ana.gr

Follow us: