Φυτεία με συνολικά (186) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε χθες (25-08-2020) το πρωί, σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Καλοσκοπής Φωκίδας.

Για τον εντοπισμό της φυτείας, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ενώ σημαντική ήταν η συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η καλλιέργεια (186) δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από (2) έως και (2,80) μέτρων, σε στάδιο πλήρους ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Γίνεται μνεία ότι ο χώρος που εκτεινόταν η φυτεία, ήταν ειδικά διαμορφωμένος με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, που περιελάμβανε κατασκευή αυτόματου συστήματος ποτίσματος των δενδρυλλίων, τροφοδοτούμενο από φυσική ροή νερού, παρακείμενου ρέματος.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία – σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίηση της φυτείας (λάστιχα ποτίσματος, σκαλιστήρι, πλαστικά μπουκάλια νερού κ.λ.π.).

Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών.

Follow us: