Εκπαιδευτικό μονοκινητήριο της Πολιτικής Αεροπορίας έπεσε στην κεντρική πλατεία της Πρώτης Σερρών – Πώς έγινε το ατύχημα σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Συναγερμός σήμανε στις 9 περίπου το πρωί της Δευτέρας στην Πρώτη Σερρών όταν μονοκινητήριο εκπαιδευτικό αεροπλάνο έπεσε σε πρόσοψη σπιτιού, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας καθώς και η πυροσβεστική, που προχώρησε στη ρίψη κατασβεστικού αφρού. Ο χειριστής του μονοθέσιου εκπαιδευτικού τραυματίστηκε και μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Είναι άγνωστες μέχρι στιγμής οι συνθήκες της πτώσης του εκπαιδευτικού αεροπλάνου. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπήρξε τραυματισμός κατοίκου του χωριού.

Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, το εκπαιδευτικό μονοκινητήριο, που ανήκει στην Πολιτική Αεροπορία και απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιούσε χαμηλές πτήσεις για αρκετή ώρα πάνω από το χωριό, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων. «Κάποια στιγμή πήγε να πάρει μία στροφή και το φτερό χτύπησε σε έναν πλάτανο στην πλατεία του χωριού, με αποτέλεσμα να πέσει στο κτήριο» λέει ο δήμαρχος. «Στο σημείο εκείνη την ώρα ευτυχώς δεν ήταν κανείς και δεν θρηνούμε θύματα. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο νοσοκομείο με επιφανειακά τραύματα» συμπληρώνει.

πηγή voria.gr

Follow us: