Ο Δήμος Θηβαίων σε ό,τι αφορά την καθαριότητα παραμένει σε σταθερά  άσχημη κατάσταση. Οι επικοινωνιακές προσπάθειες της δημοτικής αρχής αλλά και προσωπικά του κ. δημάρχου δεν αρκούν για να την βελτιώσουν. Απαιτείται οργάνωση, συντονισμός και δουλειά από την πλευρά του Δήμου αλλά και συνεργασία και υπευθυνότητα από τη μεριά των κατοίκων .

   Καμία ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων, κατάργηση υπόγειων κάδων, ελλιπής αποκομιδή στις κοινότητες, χωρίς συντονισμό η διοίκηση και το προσωπικό καθαριότητας. Όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ που απαιτεί αποφασισμένους και δυνατούς λύτες.  

   Από την πλευρά μας έχουμε δηλώσει ότι είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, που θα αντιμετωπίζει ικανοποιητικά το πρόβλημα, για όλη την έκταση του Δήμου μας.

      Πριν λίγους μήνες τοποθετήθηκε επόπτης καθαριότητας και ανακύκλωσης στον δήμο μας. Αυτό έγινε με μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Θηβαίων και ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας χωρίς αιτήσεις, συνεντεύξεις, κοινωνικά κριτήρια κ.λ.π. Θεωρήσαμε ότι η πρόσληψη κάποιου ειδικού και έμπειρου στη θέση του Επόπτη Καθαριότητας και Ανακύκλωσης θα βοηθούσε στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Όμως ούτε έμπειρος, ούτε ειδικός πήρε την επίμαχη θέση.  Ίσως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ως μοναδικό προσόν να ήταν η συγγενική του σχέση με τον δήμαρχο. Μ’ αυτό ως δεδομένο αναρωτιόμαστε, αν η συγγενική του σχέση με το δήμαρχο απετέλεσε το κυρίαρχο κριτήριο. Όμως κύριοι, υπάρχουν συμπολίτες μας- νέοι και λιγότερο νέοι- που έχουν σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και διαχείρισης προσωπικού, πτυχιούχοι τμημάτων  περιβάλλοντος με μεταπτυχιακά κλπ ( εν όψει και της ανακύκλωσης και των χωριστών ρευμάτων αποκομιδής απορριμμάτων που θα ξεκινήσουν οσονούπω) που θα μπορούσαν να στηρίξουν αποτελεσματικότερα αυτή την προσπάθεια.  

   Προφανώς η συγγένεια ή η φιλία δεν μπορεί να συνιστά κριτήριο αποκλεισμού, ούτε όμως και το αντίθετο. Όμως, όταν το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο και το επιπλέον κόστος το επωμίζονται οι πολίτες του Δήμου Θηβαίων  τότε έχουμε κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να το καυτηριάζουμε και να απαιτούμε τα χρήματα όλων μας- που όλο και πιο δύσκολα κερδίζονται- να πιάνουν τόπο και να βελτιώνουν την καθημερινότητά μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Follow us: