Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης κ. Marwan E.Toubassi στο  Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας. 

Τον Πρέσβη συνόδευε αντιπροσωπεία Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο και τον Δήμαρχο Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκο. 

Τον κ. Toubassi και τους Δημάρχους καλωσόρισε στο Δίστομο ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κ. Γιάννης Σταθάς, ο οποίος και ξενάγησε την διπλωματική αποστολή στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, καθώς και στο Μαυσωλείο Διστόμου, όπου ο Πρέσβης  και οι Δήμαρχοι κατέθεσαν στεφάνια τιμής στα θύματα της Σφαγής του Διστόμου. 

Της ξενάγησης προηγήθηκε συζήτηση-ενημέρωση στο χώρο της Αίθουσας Προβολών του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού για το Διαδημοτικό Δίκτυο Αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, καθώς και ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Ανατολικής Μεσογείου. Δόθηκε έμφαση από τους συνομιλητές στις δυνατότητες και τη δυναμική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης των Λαών, όπως άλλωστε αυτά εκφράστηκαν ομόφωνα και σε ψήφισμα της Βουλής των  Ελλήνων τον Δεκέμβριο του 2015, με το οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση καλείται να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης στα προ της 4ης Ιουνίου 1967 σύνορα, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. 

Ο κ. Toubassi και οι Δήμαρχοι Ιλίου και Περάματος ευχαρίστησαν  τον κ. Σταθά για τη θερμή φιλοξενία και την υποστήριξή του στην επικαιροποίηση του Δικτύου Αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Follow us: