20 Ιουλ. 2020                                                                          Κυκλοφορώ και….

 

  • Χειροκροτώ μια διαφήμιση, στο ραδιόφωνο: «Νέα μπορείς να είσαι μία φορά στη ζωή σου. Ακαταμάχητη μπορείς να είσαι για πάντα.» – Μάλιστα! Να και κάποιος που δεν θέλει να μας πείσει, εμάς τις φιλάρεσκες χαζούλες γυναίκες, ότι η κρέμα που πουλάει θα καταργήσει τον χρόνο! Βέβαια, και πάλι την κρέμα του διαφημίζει, εννοείται. Αλλά, τουλάχιστον, με επιχείρημα πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ακαταμάχητη, ακόμα και όχι πια νέα, ναι, βεβαίως, ωραίο ακούγεται. Και η κρέμα βοηθάει κάπως, κορίτσια. Για την όψη. Το ουσιώδες, όμως,  για να είμαστε γοητευτικές «για πάντα» – όπως λέει η διαφήμιση – δεν είναι να πειστούμε ότι γίνεται. Είναι να ξέρουμε και πώς γίνεται. Αυτό είναι το μυστικό: «να το ’χεις», έτσι δεν λέμε; Ακαταμάχητες, λοιπόν! Ώριμες, μεγάλες, ηλικιωμένες, με το ένα πόδι στον τάφο… όποια το ’χει!
  • Εντυπωσιάζομαι από το μέγεθος και από το άλλο. Λοιπόν, το ένα. Τεράστιο, παχύ, έπιανε το μισό πίσω τζάμι του αυτοκινήτου. Αυτοκίνητο καινούργιο, οδηγός νέος. Γι αυτό και το πελώριο «Ν» στο τζάμι. Να το βλέπει ο κόσμος και να προσέχει. Τώρα, το άλλο. Φανταστείτε αυτό το «Ν» ανάποδα. Έτσι φαίνεται. Ο οδηγός γονάτισε στο πίσω κάθισμα και το κόλλησε όπως το έβλεπε. Και καλά, ο άνθρωπος έκανε λάθος. Δεν βγήκε μετά να δει αν είναι εντάξει, ίσιο… ξέρω κι εγώ; Κι από τους δικούς του, κανείς δεν το πρόσεξε, να του πει ότι το «Ν» είναι ανάποδα; Πολύ τσαντίζομαι με τέτοιες αισθητικές αβλεψίες. Από την άλλη πλευρά, σκέφτομαι ότι, αν βρεθεί κανείς πίσω απ’ αυτό το αμάξι, αυτό το ανάποδο «Ν» μπορεί να  τον προφυλάξει διπλά: πληροφορεί ότι ο οδηγός είναι: 1ον Νέος και 2ον μη ιδιαίτερα Νοήμων!
  • Αντιγράφω: «Οι Ρώσοι τουρίστες θα ωφεληθούν από τη μετατροπή της Αγ.Σοφίας σε τζαμί. Θα την επισκέπτονται δωρεάν. Όταν ο χώρος δεν θα λειτουργεί ως μουσείο, δεν θα πληρώνουν εισιτήριο!» Τάδε έφη Ρώσος αξιωματούχος, δεν συγκρατώ το όνομά του γιατί δεν θέλω. Είπε και το άλλο ο τύπος: « Η απόφαση αυτή είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας». Μάλιστα. Επομένως, τα ορθόδοξα χριστιανικά, η παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και τα τοιαύτα  δεν… Εδώ μιλάμε για σχέσεις κρατών και κέρδη. Άκου, δεν θα πληρώνουν εισιτήριο! Να χαρώ εγώ επιχείρημα! Ευχαριστούμε, απόγονοι του «ξανθού γένους» – σας ξέρουμε απ’ τον καιρό του 21!
  • Ευχαριστώ όλους εκείνους που μου ευχήθηκαν για τη γιορτή μου.  Υπάρχουν κι εκείνοι που ξέχασαν. Την ημερομηνία; Εμένα; Δεν πειράζει.
  • Χαιρετώ όλους εσάς, τους φίλους μου. 
Follow us: