Καλή σας μέρα,

 Για μένα κάθε ευκαιρία είναι ένα ευχαριστώ σε ανθρώπους που ασκούν το λειτούργημα τους, με φιλότιμο, με αγάπη και κατανόηση, με ψυχή, με ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους ασθενείς τους και για τον συνάνθρωπο. Και εμείς τους οφείλουμε την αγάπη μας, τον σεβασμό μας και τις ευχαριστίες μας, αφού ανήκουν στους στυλοβάτες της υγείας μας.

 Ένας από αυτούς είναι και ο Κος Παναγιώτης Φουντάς, γιατρός νεφρολόγος, γνωστός στην περιοχή μας και όχι μόνο αφού είναι και συντοπίτης μας, με μεγάλη ιατρική πορεία. Δεν θα γράψω περισσότερα για τον γιατρό διότι δεν θα ήθελε και ούτε το έχει ανάγκη.

 Ο Παναγιώτης Ι. Φουντάς γεννήθηκε στην Κορώνεια και μεγάλωσε στην Αγία Παρασκευή (Αγόργιανη). Τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού τις τελείωσε στις Αλαλκομενές. Με την βοήθεια των έντιμων γονιών του σπούδασε και τους έκανε υπερήφανους. Παρόλα αυτά, δεν ξέχασε τον τόπο καταγωγής του και πάντα τον επισκέπτεται.

 Όλη αυτή η αναφορά στο όνομα του γίνεται διότι στο χωριό μου υπάρχει ένα ξωκλήσι, η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας (Αγιά Σωτήρα), το οποίο είναι έξω από το χωριό, κοντά στον Κηφισό, τριγυρισμένο από βαμβακοφυτείες λίγο υπερυψωμένο μέσα σε ένα δάσος από κυπαρίσσια. Είναι ένα ταπεινό εκκλησάκι χτισμένο πάνω σε αρχαία ερείπια ναού. Αυτό το μικρό ξωκλήσι, που οι τοίχοι του ήτανε γυμνοί εκτός από λίγες φορητές εικόνες, αποφάσισε ο κύριος Παναγιώτης Φουντάς να κάνει την αγιογράφηση του. Ο ζωγράφος ο οποίος την ανέλαβε ήταν ο κύριος Ηρακλής Τσάγκας. Ο εξωτερικός χώρος με την φροντίδα των γυναικών του χωριού, με μαρμαρένια βρύση, παγκάκια και αυλή, σε κάνουν να ψιθυρίσεις «Και αγίασον κύριε αυτούς που φροντίζουν την ευπρέπεια του οίκου σου».

Η αγάπη λοιπόν του γιατρού για την περιοχή μας είναι το φίλτρο της ψυχής και του νου. Φίλτρο που το έχουμε όλοι ανάγκη σ’ αυτούς τους βάρβαρους καιρούς που δηλητηριάζουν τη ζωή και σκοτώνουν την ελπίδα. Έτσι ο γιατρός μας, απαλλαγμένος από τα δήθεν και λόγω της αγάπης του για Τον Θεό, ομόρφυνε το μικρό μας Θαβώρ.

 Ευχαριστίες από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού μας και από όλους τους χωριανούς με τις ευχές να είναι καλά αυτός και η οικογένεια του. Προσωπικά τον ευχαριστώ αυτόν και την πολύτιμη σύντροφο του, Μαίρη Φουντά, που είναι πάντα δίπλα του και δεξί του χέρι, διότι μαζί με το έργο τους είναι η απλότητα τους και ο πολιτισμός τους, που συνοδεύει τη ζωή τους.

Με αγάπη, θαυμασμό και βαθειά εκτίμηση.

    Ντίνα Σ. Μήτσου

Follow us: