Η Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 είναι μια ακόμη Κυριακή που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά πανελλαδικά στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος των 8 Κυριακών.

Η κυβέρνηση, εκπληρώνοντας τη βούληση των μεγάλων πολυκαταστημάτων, των ξένων αλυσίδων στο εμπόριο,  που θέλουν να οδηγήσουν στο κλείσιμο τις μικρές επιχειρήσεις στο εμπόριο, έρχεται και διαμορφώνει συνθήκες για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές με φωτογραφικές διατάξεις.

Στοχεύοντας στην καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος για τους εμποροϋπαλλήλους και το δικαίωμά τους για ανάπαυση προωθούν γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Ένα μέτρο αναποτελεσματικό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει ότι από την αγορά λείπει το εισόδημα από τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες για κατανάλωση και όχι ο χρόνος.

Ζητάμε από τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας να πάρει απόφαση, τα καταστήματα να είναι κλειστά όλες τις Κυριακές του Χρόνου.

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας και τα σωματεία μέλη του θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την επαναφορά ανθρώπινων εργασιακών σχέσεων και αξιοπρεπών μισθών.

Καταγγέλλουμε τη στρατηγική της κυβέρνησης που υπηρετεί τη βούληση των πολυεθνικών στο εμπόριο που εκμεταλλεύονται εργαζόμενους και καταναλωτές.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΚΘ

Follow us: