ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λιβαδειά, 1 Ιουλίου 2020

Επισκέφθηκα σήμερα, μαζί με τα στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Απ. Ντάντο και Β. Κουτουλούλη, το Νοσοκομείο της Θήβας και συναντηθήκαμε με εκπροσώπους των εργαζομένων και  την πρόεδρο κ. Γιώτα  Λεμπέση. 

Τους συγχαρήκαμε για την προσφορά τους κατά την περίοδο της πανδημίας και για την συστηματική προσπάθειά τους, να διατηρήσουν το Νοσοκομείο λειτουργικό, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό. 

Οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το μέλλον του Νοσοκομείου καθώς παρατηρείται  συνεχής αποδυνάμωσή του, με μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού προς άλλα Νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν στην πρόσφατη αποχώρηση 3 παθολόγων, την μετακίνηση αναισθησιολόγου για εφημερείες στο Νοσοκομείο Χαλκίδας αλλά και  την μη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, αφού δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των 2 εργαζομένων.

Η ακύρωση της προκήρυξης πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το 2019, η καθυστέρηση προσλήψεων που είχαν εξαγγελθεί λόγω πανδημίας, οι αποχωρήσεις και οι μετακινήσεις, αποδυναμώνουν συνεχώς το Νοσοκομείο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους και διεκδικούμε μαζί τους την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Θήβας και όλων των Δομών Υγείας του Νομού μας. 

Τα χειροκροτήματα δεν αρκούν, χρειάζεται πολιτικός σχεδιασμός και πράξεις!

 Γιώτας Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Follow us: