Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συναντήθηκε  στο γραφείο του με τα μέλη της Ομάδας Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες στη Λιβαδειά κ.κ. Γεωργία Σάλτα και Δέσποινα Σπανούδη, με τις οποίες συζήτησε τον τρόπο ανάπτυξης κοινών δράσεων που θα στοχεύουν στην άμεση στήριξη των προσφύγων που ζουν στη Λιβαδειά και για τους οποίους έχει διακοπεί η παροχή βοήθειας από το πρόγραμμα ESTIA.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα μέλη της εθελοντικής κίνησης για την επίσκεψή τους και κυρίως για την έμπρακτη βοήθεια που προσφέρουν με τη συλλογή τροφίμων για να στηρίξουν τις οικογένειες των προσφύγων που έχουν εξέλθει από το πρόγραμμα ESTIA.  Ο Δήμαρχος υπογράμμισε την ανάγκη παροχής βοήθειας προς αυτούς τους ανθρώπους και κυρίως την ανάγκη καθοδήγησης τους για εξεύρεση εργασίας που θα συμβάλλει στην ενσωμάτωση των προσφύγων, όσων θέλουν και όσων μπορούν, στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. Υπογράμμισε δε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να δημιουργηθούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, τα οποία θα απευθύνονται σε πρόσφυγες για να ξεκινήσει η σταδιακή ενσωμάτωσή τους και ότι προτίθεται να συνεχίσει την παραμονή των αναγνωρισμένων προσφύγων στα διαμερίσματα για να αποφευχθεί η πιθανότητα οι άνθρωποι αυτοί να μείνουν άστεγοι.  

Ο Δήμος Λεβαδέων και η Ομάδα Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες στη Λιβαδειά απευθύνουν έκκληση σε όλους τους δημότες για τη συλλογή τροφίμων και ενδυμάτων, τα οποία μπορούν να παραδίδουν στα γραφεία της ΚΕΔΗΛ (Αριστοφάνους – Πάροδος Πλαταιών).  Επίσης, απευθύνουν κάλεσμα προς όλους όσους επιθυμούν να απασχολήσουν προσωπικό σε επιχειρήσεις ή άλλες εργασίες να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Γραφείου Δημάρχου 22613 – 50802.      

Follow us: