«Πράσινο φως» στην υποβολή πρότασης ένταξης στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του έργου αποκατάστασης των βλαβών που υπέστησαν οι  υποδομές της Κωπαΐδας, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους Δήμους Ορχομενού και Αλιάρτου – Θεσπιέων στις 4 έως 6 Απριλίου 2020, έδωσε την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. 

  Δεδομένου ότι η εν λόγω περιοχή κηρύχθηκε σε «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας» και μετά την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την εν λόγω θεομηνία, το έργο για την αποκατάσταση βλαβών της Κωπαΐδας, προϋπολογισμού 2.500.000 €, περιλαμβάνει τα τρία ακόλουθα υποέργα: 

  1. Αποκατάσταση κοίτης και αναχωμάτων Κηφισσού Ποταμού, με προϋπολογισμό 1.000.000 € 
  2. Αποκατάσταση βατότητας αγροτικών οδών Κωπαϊδικού Πεδίου, με προϋπολογισμό 1.000.000 € 
  3. Επισκευή και αποκατάσταση βλαβών σε θυροφράγματα – αντλιοστάσια άρδευσης Κωπαΐδας, με προϋπολογισμό 500.000 € 

με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  – ΔΤΕ Π.Ε.Βοιωτίας. 

  «Η φετινή Άνοιξη αφήνει πίσω της μεγάλες πληγές στο κωπαϊδικό πεδίο εξ` αιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή – κυρίως του Ορχομενού και της Αλιάρτου – στις αρχές του Απρίλη, ζημιές οι οποίες πρέπει άμεσα να επισκευαστούν. Γι` αυτό και η πρόταση μας για αποκατάσταση των βλαβών στις υποδομές της Κωπαΐδας, ύψους 2.500.000 ευρώ, έγινε αποδεκτή και ευχαριστώ το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για την στήριξή τους στο έργο που παράγουμε στην Π.Ε. Βοιωτίας και για τον αγροτικό κόσμο.» δήλωσε σχετικά η  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά.  

Follow us: