Συνταξιοδοτήθηκε ο πιο διάσημος παίκτης διαδικτυακών παιχνιδιών της Κίνας, Ζιάν Ζιχάο ανακοίνωσε πως «συνταξιοδοτείται» σε ηλικία μόλις 23 ετών, επικαλούμενος θέματα υγείας.

Ο Ζιάν που ήταν επαγγελματίας παίκτης από το 2012, παίζοντας κυρίως το διάσημο «League of Legends» με το όνομα «Ούζι» ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί στον κινεζικό ιστότοπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης Weibo, όπου έχει πέντε εκατομμύρια οπαδούς.

Να σημειωθεί πως ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια θεωρετίαι μεγάλο πρόβλημα στην Κίνα και η κυβέρνηση τον συνδέει συχνά με την κακή υγεία των παιδιών. Μάλιστα, τον Νοέμβριο είχε επιβάλει απαγόρευση στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια για άτομα κάτω των 18 ετών, απαγορεύοντάς τους να παίζουν μεταξύ 10 το βράδυ και 8 το πρωί.
Η ανακοίνωση του παίκτη διαδικτυακών παιχνιδιών

Σε μήνυμά προς τους θαυμαστές του, ο Ούζι – που έχει επίσης το παρατσούκλι «Mad Dog» για το επιθετικό του στυλ παιχνιδιού – είπε: «Λυπάμαι που σας ενημερώνω ότι αποφάσισα με περηφάνια να αποσυρθώ. Ως αποτέλεσμα του να μένω μέχρι αργά το βράδυ ξύπνιος, μιας γεμάτης λιπαρά διατροφής και το γεγονός πως βρισκόμουν διαρκώς υπό ανυπέρβλητο άγχος, με οδήγησε, όπως ανακάλυψα πέρυσι, στο να διαγνωστώ με διαβήτη τύπου 2».

Συνέχισε λέγοντας πως είχε αλλάξει το πρόγραμμα εργασίας του, αθλούνταν και «έπαιρνε φάρμακα» αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν είχε αλλάξει. «Η ψυχική μου υγεία δεν είναι τόσο καλή όσο παλιά» είπε. «Ο γιατρός μου είπε ότι αν συνεχίσω, θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές. Ευχαριστώ τους θαυμαστές μου για την υποστήριξη και την συντροφιά σας όλα αυτά τα χρόνια».

Πώς αντέδρασαν οι θαυμαστές του
Οι οπαδοί του διασημότερου παίκτη διαδικτυακών παιχνιδιών στην Κίνα του ευχήθηκαν να γίνει καλά και τον ενθάρρυναν να φροντίσει τον εαυτό του και να ξεκουραστεί. Ένας έγραψε απλά: «Ο θρύλος αποχωρεί, αλλά ο μύθος θα συνεχίσει να ζει». Φυσικά, η ανάρτησή του είχε πάνω από 300.000 σχόλια ενώ 600.000 άνθρωποι πόσταραν κάνοντας χρήση του hashtag #UziRetires.

Στην «συνταξιοδότηση» του διασημότερου παίκτη διαδικτυακών παιχνιδιών στην Κίνα αναφέρθηκαν και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, διατηρώντας ωστόσο, μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των επαίνων ως εθνικό ήρωα και επισημαίνοντας παράλληλα τους κινδύνους για την υγεία από τις υπερβολικές ώρες που παίζουν κάποιοι διαδικτυακά παιχνίδια.
πηγή iefimerida.gr

Follow us: