Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση διάδοσης του νέου κορονοϊού και περιορισμού της εξάπλωσης της νόσου προχώρησε:

  • Στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των βρεφονηπιακών/παιδικών σταθμών, του Δημοτικού Ωδείου, του Κέντρου Δια Βίου Εκπαίδευσης και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λεβαδέων για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 μέχρι και 24.3.2020.  (ΦΕΚ Β’ 783/10.3.2020), καθώς και στην αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ για ένα μήνα.
  • Στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας κατά το χρονικό διάστημα 10.3.2020 έως και 24.3.2020 όλων των κλειστών και ανοικτών χώρων αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, για ατομικά και ομαδικά αθλήματα, εφόσον στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος βρίσκονται συνολικά περισσότερα από εξήντα (60) άτομα.  Επίσης, απαγορεύεται η παρουσία κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις (επίσημοι αγώνες και προπονήσεις) που λαμβάνουν χώρα σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ελευθέριου Αυγενάκη.
  • Παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων του Δήμου Λεβαδέων έως στις 30 Ιουνίου 2020 (ΦΕΚ Α’ 55/11.3.2020, αρθ. 10 παρ. 4)

Εχθές, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου Λεβαδέων με τους Δ/ντες των Υπηρεσιών παρουσία των Αντιδημάρχων, του Γ.Γ. του Δήμου και του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επ. Λιβαδειάς για την κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου ώστε ο Δήμος να είναι προετοιμασμένος για την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών του σε περίπτωση ανακοίνωσης μερικής αναστολής των υπηρεσιών του δημοσίου.

Για αποφυγή συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πολιτών σε κλειστούς χώρους, οι δημότες παρακαλούνται να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων, όπως για την είσπραξη χρημάτων με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, ισόποση έκδοση διπλοτύπου είσπραξης, πληρωμή χρηματικών ενταλμάτων μέσω e-banking, πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΥΑΛ, ή την Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης «ΕΡΜΗΣ» διαμέσου της οποίας μπορούν να λάβουν ηλεκτρονικά 122 διαφορετικά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις.    

Παρακαλούνται όλοι οι δημότες να παραμείνουν ψύχραιμοι, αλλά σε επαγρύπνηση στο πλαίσιο της ευθύνης που αναλογεί στον κάθε ένα και να τηρούν τις οδηγίες για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων υγιεινής για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, όπως αυτές αναφέρονται στις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων https://dimoslevadeon.gr/.

Follow us: