ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΕ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΕΒΡΟ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 

Πέρασαν λίγοι μήνες για να ομολογήσει η κυβέρνηση ότι το προσφυγικό είναι ένα μείζον γεωπολιτικό, εθνικής σημασίας πρόβλημα και όχι συριζαίικη ιδεοληψία.

Πέρασαν 8 μήνες και η απουσία κυβερνητικού σχεδιασμού για την προσφυγική κρίση είναι παραπάνω από εμφανής. Το χειρότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να διαχειριστεί το προσφυγικό με εργαλεία το μίσος, την ξενοφοβία, τον ακροδεξιό λαϊκισμό και όλα αυτά έναντι πινακίου φακής (700 εκ) και μόνο λόγια συμπάθειας από την Ε.Ε.

Σήμερα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως αυτό που συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με κύρια ευθύνη της Τουρκίας, δεν είναι ελληνοτουρκικό θέμα. Σε καμιά περίπτωση η Ελλάδα δεν πρέπει να αναλάβει να το διαχειριστεί μόνη της για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση οφείλει να πιέσει για μια νέα συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας. Για ριζική αλλαγή του Δουβλίνου. Να ζητήσει δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Να συγκαλέσει άμεσα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που εντελώς παράλογα αρνείται μέχρι σήμερα. Δεν ξεχνάμε ότι η Ε.Ε. λειτουργεί με ομοφωνίες και γι αυτό υπάρχει στα χέρια μας το όπλο του βέτο.

Η απάντηση της Ν.Δ. σ’ αυτές τις προτάσεις, που κινούνται απόλυτα στη νομιμότητα και το διεθνές δίκαιο, είναι ο εθνικός διχασμός και τα ξερονήσια για τους πρόσφυγες που θα οδηγήσουν στη διόγκωση του προβλήματος. Χαϊδεύει και προστατεύει διάφορους «εθελοντές πατριώτες» που πήραν το νόμο στα χέρια τους στον Έβρο παρουσία του χρυσαυγίτη Λαγού. Ανέχεται παρακρατικές και παραστρατιωτικές ομάδες παρέα με σεσημασμένους γερμανούς νεοναζί να ελέγχουν έλληνες πολίτες στη Λέσβο. Ανέχεται τους «κυνηγούς μεταναστών» στο Βόλο να απειλούν διαδικτυακά και όχι μόνο. Κόβει τα επιδόματα στους υπάρχοντες πρόσφυγες που είναι χρήματα της Ύπατης  Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ε.Ε., για να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο.

Και επιπλέον όποιος τολμήσει να μιλήσει για όλα αυτά, δέχεται χυδαίες, ρατσιστικές, σεξιστικές, παραληρηματικές διαδικτυακές και ανώνυμες επιθέσεις, όπως η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου που τόλμησε να αποκαλύψει την υποκρισία των πατριδοκάπηλων και την εργαλειοποίηση του προσφυγικού από την κυβέρνηση.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους αυτούς και να τους διαβεβαιώσουμε ότι, όπως και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν,

μόλις εκτεθούν στο φως του ήλιου – στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, θα καούν, γιατί δεν την αντέχουν.

Δημοκράτες Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

δεν χαρίζουμε την έννοια της  φιλοπατρίας στους πατριδοκάπηλους και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα της Πατρίδας μας, ούτε να απειλήσει τη Δημοκρατία, στη χώρα που γεννήθηκε, με φασιστικού χαρακτήρα και εχθρικές προς τον ΑΝΘΡΩΠΟ ιδεολογίες και πρακτικές.

Διαχρονικά η Αριστερά και η Δημοκρατική Παράταξη ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες του λαού μας για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Έτσι θα πράξουμε και τώρα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

και εσείς κύριε Μητσοτάκη τι σκοπεύετε να πράξετε;

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Follow us: