Τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα, επισκέφθηκαν σήμερα μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του σχολείου κα Παπανικολάου και τον δάσκαλό τους, κ. Σκουρολιάκο, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του. 

Αρχικά, οι μαθητές συνεχάρησαν τον Δήμαρχο για την εκλογή του, ευχήθηκαν καλή θητεία και του πρόσφεραν ως δώρο ένα πρωτότυπο ομαδικό πίνακα που φιλοτέχνησαν. 

Στη συνέχεια, τον ενημέρωσαν για την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει, για τη βελτίωση του ευρύτερου σχολικού χώρου.  Συγκεκριμένα, ζήτησαν να μεριμνήσει για την υγρασία στις αίθουσες, τη διαμόρφωση του δαπέδου και την ανακατασκευή των υπόστεγων, ώστε να παίζουν με ασφάλεια, καταθέτοντας μάλιστα σχετική επιστολή και προσκαλώντας τον να επισκεφθεί το χώρο του σχολείου. 

Η Διευθύντρια τον ενημέρωσε για τη συμμετοχή του σχολείου σε δύο ευρωπαϊκά  εκπαιδευτικά προγράμματα, το erasmus και το e-twinning (Γίνε ξεναγός), στο πλαίσιο των οποίων μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ για το Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης, που προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου, ώστε να παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ στο ευρύτερο κοινό της Λιβαδειάς, προκειμένου να γίνει γνωστή τόσο η αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών όσο και τα αξιοθέατα του τόπου μας. 

Ο Δήμαρχος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και συνεχάρη τους μαθητές για τις σημαντικές δράσεις που αναπτύσσουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα, τους διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί προσωπικά του θέματος για τη σταδιακή βελτίωση του χώρου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παίζουν και να διαπαιδαγωγούνται  με ασφάλεια. Δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή της εξαιρετικής δουλειάς των παιδιών για το Μεσαιωνικό Κάστρο, τονίζοντας ότι η ανάδειξη των μνημείων και των αξιοθέατων του Δήμου αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Follow us: