Τη Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο της, εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και μέλη της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης από τη Σαουδική Αραβία King Salman Humanitarian Aid & Relief Center (KSRelief), οι οποίοι ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργεί στην πόλη της Λιβαδειάς και την πορεία του προγράμματος ελληνομάθειας και εκμάθησης υπολογιστών που χρηματοδότησαν.


Η Δήμαρχος Λεβαδέων ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι βασική προϋπόθεση για την πλήρη ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία είναι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, η οποία επιχειρείται τόσο από τον ΔΟΜ όσο και από το Δήμο Λεβαδέων μέσω της ΚΕΔΗΛ. 


Τόνισε ότι οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την καλύτερη φιλοξενία στην πόλη μας, κάτι το οποίο μπορούν να διαπιστώσουν και οι ίδιοι όταν επισκεφθούν τους πρόσφυγες στα διαμερίσματά τους και συνομιλήσουν μαζί τους και επισήμανε ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους δημότες όσον αφορά σε θέματα νοσοκομειακής περίθαλψης και εκπαίδευσης.


Τα μέλη της KSRelief αφού ευχαρίστησαν την Δήμαρχο Λεβαδέων για την ενημέρωση και την στήριξη που προσφέρει τόσο η ίδια όσο και η πόλη της Λιβαδειάς στους πρόσφυγες, δεσμεύτηκαν ότι θα προσφέρουν περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς τους πρόσφυγες διαμέσου του ΔΟΜ.

Follow us: