ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 – ΑΠΟ ΤΙΣ 8.00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 12.00 Μ.Μ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Με ευθύνη της κυβέρνησης και του Α.Σ.Ε.Π. συνεχίζεται η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού της προκήρυξης 3Κ/2018 και μαζί της η ανασφάλεια χιλιάδων υποψηφίων για το μέλλον της ζωής τους, με προφανή σκοπό την εκμετάλλευσή τους ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η εναλλαγή καταλογισμού ευθυνών μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και Α.Σ.Ε.Π. και η διάψευση των δεσμεύσεων για έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων τον Φεβρουάριο που είχε δώσει ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π. στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας κατά την κινητοποίηση που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Ιανουάριο, δηλώνουν εμπαιγμό προς τους χιλιάδες υποψηφίους του διαγωνισμού αλλά και απαξίωση των υπηρεσιών καθαριότητας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α., συνεπής στις αρχές της, έχει ως ύψιστη προτεραιότητα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κόντρα στην νεοφιλελεύθερη λογική του «επιτελικού κράτους» και του ξεπουλήματος των υπηρεσιών στους εργολάβους-ιδιώτες που ως μόνο στόχο έχουν το κέρδος.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΑΜΕΣΗ έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 3Κ/2018 και η ΑΜΕΣΗ πρόσληψη των επιτυχόντων εργαζομένων, είναι προϋπόθεση για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., προκηρύσσει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, από τις 8.00 το πρωί ως τις 12.00 το μεσημέρι και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 9.00 το πρωί της ίδιας ημέρας έξω από την Κεντρική Υπηρεσία του Α.Σ.Ε.Π. (Πουλίου 6 και Λεωφ. Αλεξάνδρας-Αθήνα).

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους υποψηφίους της Προκήρυξης 3Κ/2018, να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρών στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας.

Η συνεχιζόμενη κοροϊδία και το προεκλογικό παιχνίδι όλων στην πλάτη των υποψηφίων και των υπηρεσιών των Δήμων, πρέπει να λάβει οριστικά τέλος ΣΗΜΕΡΑ!

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να θέσει σε κίνδυνο τις διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α., οι οποίοι βρίσκονται στο όριο της διάλυσης, λόγω έλλειψης προσωπικού και να τις «σερβίρει» ως «φιλέτο» στους Ιδιώτες-Εργολάβους που περιμένουν ως «αρπακτικά» να τις «κατασπαράξουν»!

 

ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 3Κ/2018 ΑΠΟ ΤΟ Α.Σ.Ε.Π.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Follow us: